Nestlé Ελλάς: Ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas”

 Το πρόγραμμα “Ignite Ideas” είναι μια πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς με στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της εταιρείας και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Τριάντα έξι ομάδες δήλωσαν συνολικά συμμετοχή στο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρηματικών τους σχεδίων και μετά από εννιά μήνες σκληρής δουλειάς και τρία απαιτητικά στάδια, έξι ομάδες έφτασαν στην τελική του φάση. H Nestlé θα τις υποστηρίξει στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας, ενώ, ανάλογα με το αντικείμενό τους, θα διερευνηθούν και οι δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας με διαφορετικά τμήματα της εταιρείας.

Η τελική φάση του προγράμματος ανέδειξε 3 ομάδες των οποίων η ιδέα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο και χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό υλοποίησης. Οι ομάδες είναι οι:

  • Η Shopmind, η οποία εξειδικεύεται στα retail analytics και απέσπασε το 1ο βραβείο. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναπτύξει μια Big Data πλατφόρμα για λιανέμπορους και προμηθευτές, μέσω της οποίας μπορούν να παρακολουθούν insights για τους καταναλωτές και να αξιολογούν την απόδοσή τους.
  • Η ΒΙΟ2CHP πήρε το 2ο βραβείο και αποτελεί spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στόχος της BIO2CHP είναι η ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση τεχνολογίας, η οποία αντιμετωπίζει τους μέχρι σήμερα τεχνικούς περιορισμούς και επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή “καθαρής” ενέργειας, τοπικά και σε μικρή κλίμακα.
  • Η νεοφυής επιχείρηση COFFECO απέσπασε το 3ο βραβείο. Η COFFECO αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για τη δημιουργία φαινολικών ουσιών οι οποίες περιέχουν ευεργετικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγεία του ανθρώπου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Hellas, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas”, η Nesté Ελλάς στηρίζει νέες, καινοτόμες ιδέες στους τομείς των υπηρεσιών και της τεχνολογίας οι οποίες συνδέονται με τη δραστηριότητά της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε δίπλα σε νέους επιχειρηματίες με όραμα και επιμονή και να τους ενισχύσουμε  στην επιθυμία τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Μοιραζόμαστε μαζί τους την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία της Nestlé προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση και εμπνεόμαστε από τον τρόπο που σκέφτονται, τον ενθουσιασμό και την άνευ περιορισμών δημιουργικότητά τους. Το μέλλον τους ανήκει».

Από πλευράς του, ο  Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν και μέλος της ομάδας υλοποίησης του προγράμματος “Ignite Ideas”  δήλωσε: «Η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων είναι ουσιώδης για την οικονομία και την κοινωνία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τη Nestlé Ελλάδας, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της και την υποδειγματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιό μας, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων για τις καινοτόμες ιδέες τους με επιχειρηματική αξία, το πάθος και την προσήλωσή τους στην επίτευξη των στόχων τους».


Κεντρική φωτογραφία: Οι 6 φιναλίστ του “Ignite Ideas” μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Nestlé Ελλάς Ν. Εμμανουηλίδη

You might also like