Κυκλοφόρησε το 15o Dairy News (Απρίλιος- Ιούνιος 2019)

Αφιέρωμα στην ελληνική αγορά παγωτού- συνέντευξη Τελιγιορίδου

Κυκλοφόρησε το 15ο τεύχος του κλαδικού περιοδικού Dairy News, το δεύτερο για το 2019. Στην ύλη του τεύχους περιλαμβάνονται, εκτός από το αφιέρωμα στην ελληνική αγορά παγωτού, συνεντεύξεις με σημαντικούς Έλληνες τυροκόμους καθώς και επιστημονικά άρθρα για την ελληνική γαλακτοκομία. Η κεντρική συνέντευξη του τεύχους ανήκει στην Ολυμπία Τελιγιορίδου, υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

Στο 15ο τεύχος του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε επιστημονικό άρθρο του καθηγητή Γεωργίου Ζέρβα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για το πρόγραμμα DISARM που σχετίζεται με τα αντιβιοτικά στην κτηνοτροφία, άρθρο του Γιάννη Βασταρδή (Διευθυντή Ζώνης Γάλακτος ΔΕΛΤΑ) για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα PEFMED  καθώς και συνέντευξη με την Επίκουρη Καθηγήτρια Δήμητρα Χούχουλα και τoν Xημικό- Tεχνολόγο τροφίμων Διονύση Αντωνόπουλο μέλος του  Εργαστηριακού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και υποψήφιου διδάκτορα για τις έρευνες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Δείτε αναλυτικά τα περιεχόμενα:

ΝΕΑ

8 Κλάδος, αγορά, πρόσωπα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

20 Ολυμπία Τελιγιορίδου, υφυπουργός ΥπΑΑΤ. Συνέντευξη στον Πάνο Κατσαχνιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ      

24 Τραμπ, ΗΠΑ, δασμοί  & φέτα: ‘αγριέψε’ ο Αμερικανός Πρόεδρος

25 Επενδύσεις από τη ΜΕΒΓΑΛ

26 Εντείνονται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

28 Ρουμανία: κι εκεί ‘ελληνικό’ γιαούρτι

29 Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας- η αναμενόμενη σύσταση

30 Ινστιτούτο Ελληνικού Γάλακτος: 1ο  συνέδριο στις Σέρρες

32 Ημερίδα στη Γαλακτοκομική Ιωαννίνων για την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών/ τυροκομικών

33 ‘Μάρκα Καταναλωτή’ στο γάλα: Μια νέα πρωτοβουλία που μας έρχεται από τη Γαλλία

34 ‘Γαλακτοκομικά Στάνη’ στις ΗΠΑ: έξω πάμε (πάντα) καλά

ΑΦΙΕΡΩΜΑ| ΠΑΓΩΤΟ

36 Ο κλάδος του παγωτού στην Ελλάδα.  

40 Συνέντευξη: Γιάννης Απέργης από το Παγωτό -14ο  στο κέντρο της Αθήνας

42 Συνέντευξη: Βίκυ Περιστάνογλου, παγωτατζίδικο Μαραμπού, στο ανερχόμενο Παγκράτι

 ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

46 Συνεταιρισμός Γάλα Ελάςς από την Ελασσόνα: Συνέντευξη με τον Αναστάσιο Γκουγκουλιά

48 Συνέντευξη: Γιώργος Σαρηγιάνογλου, Αυγά Τόψι απο τη Θεσσαλονίκη

50 Ο Λάζαρος Μαλτέζος από τα Στύρα και τα υπέροχα ‘γαλλικού τύπου’ τυριά του

52 Συνέντευξη: ΗΧριστίνα Ονάσογλου από το Τυροκομείο Λύτρα, υπερασπίζεται τη φέτα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

54 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DISARM για την αντιμετώπιση της αντοχής μικροβίων στα αντιβιοτικά

56 Έρευνα για το γάλα Α2Α2 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

60 Συνέδριο για τη φέτα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της χειμερινής Zootechnia

64 P.E.F. για τα τρόφιμα της Μεσογείου – ΔΕΛΤΑ & φέτα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ          

69 Τεχνολογικά νέα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

70 Λανσαρίσματα νέων προϊόντων

ΒΙΒΛΙΟ

72 Εκτροφή προβάτων & αιγών: τι πρέπει να ξέρω; Βιβλίο από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (ΕΛΓΟ)

You might also like