Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς του ΥπΑΑΤ

Γεωπόνοι και οι δύο, κοντά στην παραγωγή και με πλούσιο έργο

Ανακοινώθηκαν χθες οι δύο νέοι γενικοί γραμματείς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι οποίο αμφότεροι είναι γεωπόνοι, με πλούσια εμπειρία στα θέματα που θα τους απασχολήσουν με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

 

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Γεώργιος Στρατάκος

Ο Γιώργος Στρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 με καταγωγή από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, είναι έγγαμος με τη Μαρή Οβακιμιάν και έχει ένα τέκνο, τον Φίλιππο. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα «Γενετική Βελτίωση, Αναπαραγωγή και Διατροφή Αγροτικών Ζώων» και Διδακτορικού με γνωστικό αντικείμενο «Μικροκλιματικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων». Ασκεί το επάγγελμα του Γεωπόνου από το 2007. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αν. Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών όπως «Υλοποίηση των RIS3 στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Θεσσαλίας», «Εθνικός Σχεδιασμός Δράσης για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία 2014-2020». Έχει διατελέσει επίσης μέλος ομάδας εργασίας για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων: Κωνσταντίνος Μπαγινέτας

Ο Κων/νος Ν. Μπαγινέτας γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο ΑΠΘ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από το 2007 εργάζεται στη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Στερεάς Ελλάδας (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας), όπου ασχολείται κυρίως με θέματα ανάπτυξης αγροτικών επενδύσεων. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, την περίοδο 2013-2014. Έχει συμμετάσχει στη Θεματική Ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού «Καινοτομία-Έρευνα-Κατάρτιση» (ΘΟΣΣ1) του ΥπΑΑΤ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων κατάρτισης. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό ημερίδων, σεμιναρίων, εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας-Αξιολογητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020». Έχει συγγράψει το βιβλίο με τίτλο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 & Πρόταση Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Δήμο Λαμιέων». Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

You might also like