Συμμετοχή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην 84η ΔΕΘ

Εκδηλώσεις και από το Perrotis College

Πολυεπίπεδη και σημαντική παρουσία στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχουν το Perrotis College και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τα δύο ιδρύματα έχουν διαχρονικά ταυτιστεί με τις έννοιες της καινοτομίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης και υπό την ηγεσία του προέδρου τους, Δρ.Πάνου Κανέλλη, έχουν υιοθετήσει ισχυρό προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το «άνοιγμά» τους τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα, συνεχίζοντας παράλληλα την εκπαίδευση στη γεωπονία και τις επιστήμες ζωής.

 

Όλες οι δράσεις και οι συμμετοχές στην 84η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ενότητας Digital Greece. Συγκεκριμένα:

  • Το Perrotis College θα διαθέτει σταντ στο περίπτερο 6, στο πλαίσιο του Future Agro Challenge – The Golbal Competition, όπου τα στελέχη του θα ενημερώνουν σχετικά με τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και άλλες δραστηριότητές του. Μάλιστα, περισσότεροι από 60 συμμετέχοντες του Future Agro Challenge θα επισκεφτούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το Perrotis College. Θα πληροφορηθούν για τις ποικίλες δραστηριότητές του και θα ξεναγηθούν τόσο στις εγκαταστάσεις του, όσο και στο campus της Σχολής. Η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τη διαχρονική προσφορά των δύο ιδρυμάτων στον αγροδιατροφικό τομέα και την επιχειρηματικότητα.

Μεγάλη θα είναι η συμμετοχή των ακαδημαϊκών του Perrotis College και στο Global Agripreneurs Summit. Συγκεκριμένα:

  • Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου (περίπτερο 6 – 12:00) επ. καθηγήτρια και η επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων» του Perrotis College Δρ. Κική Ζηνοβιάδου θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Innovative Food Waste Solutions».
  • Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (περίπτερο 6 17:00) ο επ.καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Αγροπεριβαλλοντικών Συστημάτων Δρ.Χρήστος Βασιλικιώτης και ο επ.καθηγητής και επικεφαλής εργαστηρίου γενετικής του Perrotis College, Δρ.Χρήστος Κισσούδης θα πραγματοποιήσουν ομιλία με τίτλο: «Leaders Debate: Synthetic Biology or Regenerative Agriculture?»

Συμμετοχή στο Global Agripreneurs Summit θα έχει και το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου (περίπτερο 6 – 16:30), το στέλεχος του Γραφείου, γεωπόνος Βίκυ Κρυσταλλίδου, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση με τίτλο «Συνέργειες αγροδιατροφής, πολιτισμού και τουρισμού με γνώμονα την αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα» που διοργανώνει το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Τέλος, συμμετοχή στο Innovation Hub της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και του Found.ation θα έχει και το Δημοτικό Σχολείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (περίπτερο 12 – 17:00), η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, Δαμιάνα Κουτσομίχα και η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Σμαρώ Καϊμάκη, θα συμμετέχουν σε εκδήλωση με τίτλο: «Το μέλλον της εκπαίδευσης».
You might also like