Παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

Νέος πρόεδρος ο γεωπόνος Νίκος Θυμάκης

Με σημαντικές αναφορές στις προοπτικές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) αλλά και στη γεωργική εκπαίδευση συνόδευσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης την παρουσίαση των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Νέος πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. ορίστηκε ο γεωπόνος, Νίκος Θυμάκης (στη φωτο, δίπλα στον υπουργό) για τον οποίο ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την τοποθέτησή σας στην θέση του Προέδρου του Ι.Γ.Ε. Εύχομαι σε εσάς και τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Έχουμε εξαιρετικά υψηλές φιλοδοξίες για το Ινστιτούτο το οποίο, όπως γνωρίζετε, διαχειρίζεται ένα κληροδότημα, της Ιφιγένειας Συγγρού, από τις αρχές του 20ου αιώνα, για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στο Άλσος Συγγρού, στον χώρο του οποίου βρίσκεται το Ι.Γ.Ε., τονίζοντας ότι πέρα από τη γεωργική εκπαίδευση πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως χώρος περιπάτου και αναψυχής για τους πολίτες.

«Στις σκέψεις μας είναι να εξελίξουμε τον χώρο δίνοντάς του έναν πολυμορφικό χαρακτήρα, που θα “παντρεύει” το κομμάτι της αγροτικής και γεωργικής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι ένα κόσμημα, τα κτίριά του έχουν σημαντικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «θέλουμε να εμπλέξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες» και αυτό προκύπτει και από την τοποθέτηση δύο μελών από τον α’ και β’ βαθμό αυτοδιοίκησης. «Θέλουμε μια στενή οργανική σχέση με την αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη γεωργική εκπαίδευση, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι είναι από τα ζητήματα «τα οποία σκεφτόμαστε και πρέπει να οργανώσουμε» και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πλήθος συνεργιών και πρέπει να τις “δέσουμε” και με το Ινστιτούτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξαιρετική συζήτηση που είχα με εκπροσώπους του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την πρωτοβουλία τους με το Πανεπιστήμιο Rutgers για την υποστήριξη του προγράμματος με τίτλο “New Agriculture for a New Generation” (Νέα Γεωργία για μία Νέα Γενιά)».

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Γ.Ε.

 Πρόεδρος: Θυμάκης Νικόλαος, Γεωπόνος ΓΠΑ, Σύμβουλος Πρασίνου Ι.Θ.Σ. Χάλκης (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Επικεφαλής Ομάδας για τον Ελληνικό Κήπο (Συνέργεια HELLENIC GARDEN TEAM), Υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Δήμου Αμαρουσίου.

Αντιπρόεδρος: Κόκκαλης Αλέξανδρος, Δημοσιογράφος, Ακτιβιστής

Τακτικά Μέλη

Χατζής Νικόλαος, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες ΕΜΠ, Ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής software.

Έξαρχος Βασίλειος, Τραπεζικός

Κεφαλογιάννη Λουκία, Ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής

Σακελλαρίου Ευφροσύνη, Συνταξιούχος ΔΕΗ, Καθηγήτρια Μουσικής

Τσιπουράκης Στέφανος, Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Αναπληρωματικά Μέλη

Αναγνώστου Μαρία, Επικοινωνία και Δημ. Σχέσεις ΑΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Σπαντιδάκη Ελευθερία, Ανθοκομία ΑΤΕΙ Ηπείρου, Αρχιτεκτονική Τοπίου MA Newcastle Upon Time

Καλαντζής Αναστάσιος,Γεωπόνος ΓΠΑ, Msc HR ΕΚΠ, Ανθοπαραγωγός, Αντιπρόεδρος ΕΣΕΕΦΥ

Μεταξάς Κωνσταντίνος, Μεταλλειολόγος Μηχ. ΕΜΠ, Msc Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων, Ανθοπαραγωγός, Μέλος ΣΥΝΦΑΤ

Ρεπούτσικα Γεωργία, Οικονομολόγος ΜΒΑ ΠΑΠΕΙ, Υποψήφια Διδάκτωρ, Υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών

You might also like