Νέο βιβλίο απο τον Δημήτρη Μιχαηλίδη

Παρουσίαση βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» στις 29/9/2019

Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19.00, στο παλαιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (Πειραιώς & Ερμού, έναντι Γκάζι, Αθήνα) οι εκδόσεις Στέντορας θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία». Το βιβλίο, το οποίο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθελοντισμού (Voluntary Action) του Skywalker θα δοθεί δωρεάν σε όσους συμμετέχουν στην παρουσίαση.

 

Το βιβλίο «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία» με ISBN 978-618-84431-1-2 (επιμέλεια Κατερίνα Γκρίτζαλη, www.stentoras.gr) στις 268 σελίδες του περιλαμβάνει σκέψεις που δημιουργήθηκαν και καταγράφηκαν από τον Δ. Μιχαηλίδη από το έτος 2016 μέχρι το 2019 και δημοσιεύθηκαν. Πρόκειται για 69 αυτοτελή άρθρα των 900-1.200 λέξεων και όπως γράφει ο Δ. Μιχαηλίδης «Το κάθε άρθρο απαιτεί καλή διάθεση, καθαρό μυαλό, εβδομήντα χρόνια γνώσεων και εμπειριών, ηλεκτρονικό υπολογιστή, χώρο δουλειάς και τέσσερις ώρες δημιουργικής δουλειάς /συγγραφής. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί χρόνος έρευνας βιβλιογραφικής ή διαδικτυακής και χρόνος για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, που δημιούργησαν το κέντρισμα για την συγγραφή του άρθρου. Το πιο δύσκολο και βασανιστικό ήταν η εύρεση ηρεμίας και καλής διάθεσης».

Στον πρόλογο του βιβλίου «Σκέψεις για την Κοινωνική Οικονομία», δηλαδή για αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε ‘συνεταιρισμούς’ και σε όλο τον κόσμο ‘συνεργατισμούς’, γράφει ο  Κώστας Αρτακιανός, από την ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ (Γέρα, Λέσβου): «Στην αγωνία μου πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το εξαιρετικό μυτιληνιό ελαιόλαδο, αλλά και ο πανέμορφος ελαιώνας, συνάντησα τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Αυτός ήταν ο σπόρος που έπεσε τον Φεβρουάριο του  2014 και μετά από μια εντατική εβδομάδα συσκέψεων στην Γέρα, τον Σεπτέμβριο του 2014 ‘φύτρωσε’ η ΚοινΣΕπ ΜΟΔΟΥΣΑ. Με την αμέριστη βοήθεια του Δημήτρη ξεκινήσαμε το εγχείρημα εννέα συντοπίτες Γεραγώτες, και στα 5 χρόνια που πέρασαν καταφέραμε οι 9 συνεταίροι να γίνουμε 75, νοικιάζουμε τον δικό μας χώρο, ένα παλαιό λιοτρίβι, όπου λειτουργούμε πρατήριο λιανικής, το δικό μας τυποποιητήριο και έχουμε αίθουσα όπου πραγματοποιούμε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

You might also like