Στην Κωνσταντινούπολη η ετήσια Σύνοδος της IDF

H World Dairy Summit 2019, ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη  η World Dairy Summit 2019, η ετήσια σύνοδος της International Diary Federation (IDF), της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Γάλακτος. Θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου και θεωρείται ένα από τα κορυφαία γεγονότα της παγκόσμιας αγοράς γάλακτος.

 

Στη σύνοδο αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι, εκπρόσωποι των εθνικών ενώσεων οι οποίες συμμετέχουν στην Συνομοσπονδία- η Ελλάδα δυστυχώς δεν συμμετέχει.

Γαλακτοπαραγωγοί κι εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών,  θεσμικοί παράγοντες της αγοράς και ειδικοί στην έρευνα, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι θα είναι μεταξύ αυτών που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνόδου. Η επιστήμη, η τεχνολογία και οι εφαρμογές καινοτόμων λύσεων αναμένεται πως θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της διοργάνωσης από την πλευρά της IDF, η Τουρκία επιλέχτηκε για τη φιλοξενία της World Dairy Summit 2019 εξαιτίας της εντυπωσιακής ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος του γάλακτος στη γείτονα χώρα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου δύο δεκαετίες πριν, η συνολική παραγωγή γάλακτος στην Τουρκία ανερχόταν σε 9,7 εκατ. τόνους το χρόνο ενώ σήμερα ανέρχεται σε 22,1 εκατ. τόνους, έχει δηλαδή υπερδιπλασιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία, από το 2012 αυξάνεται σταθερά και συνεχώς η παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων (φρέσκο γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο).

Το θέμα της φετινής συνόδου  είναι ‘Milk for Life’ και στόχος της συνόδου είναι μέσω των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό της να δημιουργηθεί μια ‘γέφυρα συνεργασίας’ μεταξύ των μεγάλων γαλακτοπαραγωγικών χωρών της Ανατολής και της Δύσης αλλά και μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη εποχή κατανάλωσης, καθώς η αιγοπροβατοτροφία στην Τουρκία, σύμφωνα με τους διοργανωτές συνδέει αυτά ακριβώς τα δίπολα.

Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει εκτός από τις επίσημες συνεδρίες και τα επιστημονικά πάνελ, επισκέψεις σε μεγάλες γαλακτοπαραγωγικές μονάδες.

You might also like