Πραγματοποιήθηκε το Mediterranean Cheese and wines

Ταξίδι γνωριμίας με τα προϊόντα ΠΟΠ οίνοι Σάμου & ΠΟΠ γραβιέρα Νάξου

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Mediterranean Cheese and wines‘, συνεχίζει το ταξίδι με την φιλοξενία διαμορφωτών κοινής  γνώμης από τις χώρες Γερμανία,  Γαλλία και Ελλάδα στα δύο νησιά Σάμο και Νάξο.

 

Για μία εβδομάδα πέντε επαγγελματίες, ο καθένας μοναδικός στο είδος του, ανάμεσά τους  η σεφ, Ντίνα Νικολάου, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων της Γερμανίας, Daniel Schade και ο Master of Wine Rod Smith, περιηγήθηκαν στα δύο νησιά, με στόχο να ζήσουν την εμπειρία των προϊόντων  και της στενής σχέσης τους με τις τοπικές κοινωνίες, για να γνωρίσουν το μεσογειακό πρότυπο κατανάλωσης τυριού και κρασιού και να κατανοήσουν την προστιθέμενη αξία που δίνει το σήμα ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ (προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης)  στα προϊόντα Γραβιέρα Νάνου και οίνοι Σάμου.

Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

 

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν από τους εκπροσώπους των δύο συνεταιρισμών ΕΟΣ Σάμου και ΕΑΣ Νάξου σε τόπους παραγωγής, αμπελώνες,  το Κέντρο Επεξεργασίας Γάλακτος, το Μουσείο Οίνου, τα κεντρικά γραφεία των συνεταιρισμών αλλά  και γευστικούς προορισμούς των δύο νησιών. Επίσης συμμετείχαν σε γευστική δοκιμή των κρασιών της Σάμου και cooking workshop για την γραβιέρα Νάξου, παραθέτοντας και τις δικές τους γαστρονομικές προτάσεις.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Mediterranean cheese and wines» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επόμενος σταθμός είναι η παρουσία του προγράμματος στο κορυφαίο εμπορικό γεγονός της Γερμανίας, στη έκθεση ANUGA, στην Κολωνία 2019.


Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η εταιρεία Οικονομοτεχνική ΕΠΕ. 

You might also like