Την Παρασκευή 25/10 το συνέδριο της Gaia Επιχειρείν στο ΚΠΙΣΝ

«Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή: Το Παρόν & το Μέλλον της ΚΑΠ»

Με κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων «Renew Europe» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Πρωθυπουργό της Ρουμανίας και Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ Dacian Ciolos και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί το 6o  Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της Gaia Επιχειρείν, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του προγράμματος CAPFORWARD.

 

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες από τους Νίκου Παππά, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Paolo De Castro, Εκπροσώπου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Pekka Pesonen, Γενικού Γραμματέα των ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων COPA-COGECA, Pierre Bascou, Διευθυντή Εισοδηματικής Στήριξης & Βιωσιμότητας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Yves Madre, Προέδρου της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Farm Europe κ.ά.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας έχει ως στόχο να εξετάσει την πρόκληση της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από το πρίσμα της καινοτομίας, και να αναδείξει τρέχουσες και μελλοντικές πολιτικές, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική,καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία και καινοτόμες λύσεις από όλη την ΕΕ που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των τριών διαστάσεων της βιωσιμότητας: της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής.

Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί και τα συλλογικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα αποτελούν καταλύτη στη διαδικασία αναπτυξιακού μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας καθώς και έναν δυναμικό πολλαπλασιαστή των προσεγγίσεων που βασίζονται στη γνώση και την καινοτομία. Η ενίσχυση της συνεργασίας με όρους ανάπτυξης,  γνώσης και καινοτομίας αποτελεί εθνικό στοίχημα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας και εγγύηση επιτυχημένου σχεδιασμού και εφαρμογής της μελλοντικής ΚΑΠ.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο συζητά την βιωσιμότητα του πρωτογενούς και του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα, με το βλέμμα στην υπό χάραξη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτικής (ΚΑΠ). Βασική επιδίωξη του συνεδρίου αποτελεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στις εργασίες του, των παραγωγών, των μελών και στελεχών των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των εκπροσώπων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων του αγροδιατροφικού τομέα. Η Gaia Επιχειρείν επιδιώκει σταθερά με τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό ανοιχτό δημόσιο διάλογο για το μέλλον του εθνικού πρωτογενούς τομέα.

Πρόγραμμα Εργασιών Συνεδρίου Gaia Επιχειρείν

You might also like