ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, Όπτιμα, Friesland Campina & Ρούσας στο 1ο Dairy Conference

Εκπρόσωποι γαλακτοβιομηχανιών συζητούν για το μέλλον των προϊόντων τους

Κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες, μεταξύ αυτών οι ΔΕΛΤΑ, Δωδώνη, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, Όπτιμα, Friesland Campina και Ρούσας θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στο 1ο Dairy Conference για το Γάλα και τα Γαλακτοκομικά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 29 Νοεμβρίου.

 

Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται ενότητες όπως:

  • Φέτα ΠΟΠ, ελληνικά τυριά, ελληνικό γιαούρτι: Η θέση των ελληνικών προϊόντων γάλακτος στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.
  • Αμερικανικοί δασμοί, Brexit, κατάχρηση του όρου «φέτα» και «ελληνικό γιαούρτι» από άλλες χώρες της ΕΕ
  • Τα φυτικά ροφήματα στις επιλογές του καταναλωτή ως υποκατάστατα του γάλακτος

Οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων βάζουν στο τραπέζι τα μείζονα ζητήματα για το μέλλον του κλάδου και τις εξαγωγικές δυνατότητες για τα ελληνικά προϊόντα γάλακτος. Το Dairy Conference τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΣΕΒΓΑΠ.

Στο Dairy Conference, εκπρόσωποι του ΥπΑΑΤ, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, των ελληνικών συνεταιρισμών κτηνοτρόφων στελεχώνουν τα πάνελ συζήτησης προτείνοντας τρόπους για την ενίσχυση ελέγχων που θα εγγυώνται την τήρηση των στάνταρ ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, την προστασία που απολαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.


To Dairy Conference θα πραγματοποιηθεί στο  Κτήμα Αριάδνη, Αίθουσα Φαιστός (Χαλκίδος 90, Αχαρνές, Τηλ.: 210 816 98 57). Μάθετε περισσότερα στο https://www.dairyconference.gr/

You might also like