Εικαστικός διαγωνισμός από τη Δωδώνη

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη επιθυμώντας να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και να υποστηρίξει τους νέους δημιουργούς, διοργανώνει εικαστικό διαγωνισμό σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στηρίζοντας σταθερά το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων.

 

Μέσω του διαγωνισμού η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να αξιοποιήσουν το ταλέντο και τη φαντασία τους, δημιουργώντας έτσι έναν πίνακα ζωγραφικής, με ελεύθερο θέμα, εστιάζοντας στη γεύση του καλού που πρεσβεύει η Δωδώνη, καθώς και στα κύρια χαρακτηριστικά της που είναι: ο ιδιαίτερος τοπικός χαρακτήρας της εταιρείας και των προϊόντων της, οι δυνατές σχέσεις της με τους παραγωγούς της Ηπείρου, η παγκόσμια παρουσία της μέσω παραγωγής της Νο1 Φέτας Π.Ο.Π. στην Ελλάδα, καθώς και η συνεχής χρήση παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Στο διαγωνισμό, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν φοιτητές ή απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανεξάρτητα από το έτος εισαγωγής τους.


Πληροφορίες στη σχετική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: http://arts.uoi.gr/web/prokyrixi-eikastikoy-diagonismoy-dodoni/


Η εταιρεία με τη συμβολή επιτροπής, θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα έργα με χρηματικό έπαθλο και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητικό έπαινο, ενώ ο τελικός πίνακας που θα επιλεγεί από συγκεκριμένη κριτική επιτροπή, θα αποτελέσει το φετινό χριστουγεννιάτικο δώρο της Δωδώνη.

Η Δωδώνη με αυτή της την πρωτοβουλία και στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κάνει ένα ακόμη άνοιγμα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία με την οποία έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς για πάνω από μισό αιώνα.

Σημειώνεται πως από το 2013, η Δωδώνη έχει συστήσει την Δωδώνη Γκαλερί, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα πολύ γνωστών ζωγράφων, όπως του Γιάννη Κόττη, του Δημήτρη Κρέτση και του Γιώργου Χαδούλη, στους οποίους μέχρι πρότινος είχε γίνει η ανάθεση δημιουργίας πίνακα που στη συνέχεια αποτέλεσε δώρο της εταιρείας για εταιρικούς πελάτες και συνεργάτες.

You might also like