Πήρε ΠΟΠ το Αρσενικό Νάξου

Σημαντική επιτυχία της ελληνικής τυροκομίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-Cyclades, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε την αίτηση για την προστασία της ονομασίας «Αρσενικό Νάξου» και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι που προβλέπονται από τον Κανονισμό της ΕΕ.

 

Η θετική απόφαση της Επιτροπής δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία 13.08.2019. Μετά την παρέλευση 3 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης το τυρί «Αρσενικό Νάξου» θα καταχωρηθεί στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός σε δήλωσή του που φιλοξενείται στο Κυκλαδίτικο ειδησεογραφικό site αναφέρει: «Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας που ξεκίνησε από μια ιδέα μου από το 2013 και άρχισε να υλοποιείται από το Νοέμβριο του 2015. Θέλω να ευχαριστήσω την Δρ. Φιλίππα Μανιού που έκανε την εργασία, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου που αποδέχτηκαν την πρότασή μου και κατέθεσαν την αίτηση καταχώρισης καθώς και τον φίλο μου και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου».


Στην κεντρική φωτογραφία το Αρσενικό Νάξου της οικογένειας Μπαμπούνη, από τη Νάξο φυσικά…

You might also like