Δύσκολες ώρες για την αμερικανική Βorden Dairy

Σε πτώχευση οδηγείται υπό το βάρος προβλημάτων η ιστορική γαλακτοβιομηχανία

Παρά την ανάπτυξή της τις προηγούμενες δεκαετίες, που την κατάστησαν μια από τις σημαντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, η Βorden Dairy αντιμετωπίζει προβλήματα και οδηγείται σε πτώχευση.

 

Τα σημαντικότερα από τα προβλήματά της είναι, όπως άλλωστε σε όλες τις γαλακτοβιομηχανίες των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα, οι αυξημένες τιμές του γάλακτος που περιορίζουν τα κέρδη της και, φυσικά, η εντυπωσιακή ανάπτυξη που γνωρίζουν τα μη-γαλακτοκομικά προϊόντα που θεωρούνται ‘υποκατάστατα’ γάλακτος. Σημαντικό επίσης πρόβλημα – το οποίο αντανακλάται και στις μειωμένες πωλήσεις δημητριακών- είναι το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι Αμερικανοί τρώνε πρωινό, όπου η κατανάλωση γάλακτος θεωρείται δεδομένη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επί μήνες συζητάει με τους δανειστές της διάφορα πλάνα για την απεμπλοκή της από την οικονομική κατάρρευση αλλά κατέληξε στο να οδηγηθεί στην πτώχευση προκειμένου να προστατευτούν τα συμφέροντα μετόχων κι εργαζομένων.


Η Borden Dairy Co. έχει πίσω της ιστορία  163 χρόνων στη γαλακτοκομία κι εδρεύει σε μια από τις σημαντικότερες γαλακτοπαραγωγές ζώνες των ΗΠΑ, στο Ντάλας.


Το συγκεκριμένο νέο έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση της εταιρείας Giacomazzi Dairy, η οποία βρίσκεται στη γαλακτοκομική αγορά για πάνω από 125 χρόνια (δημιουργήθηκε από οικογένεια της βόρειας Ιταλίας που μετανάστευσε το 1893 στις ΗΠΑ) ότι διακόπτει την παραδοσιακή γαλακτοκομική παραγωγή της για να στραφεί στα υποκατάστατα ροφήματα όπως το ‘γάλα’ αμυγδάλου.

You might also like