‘Μάρκα Του Καταναλωτή’: πρώτο ερωτηματολόγιο για το γάλα

Ξεκινάει και στην Ελλάδα η γνωστή γαλλική πρωτοβουλία

Ριζικές και “επαναστατικές” αλλαγές στο εμπόριο των καταναλωτικών προϊόντων (όπως -μεταξύ άλλων- το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το μέλι και το λάδι), αλλά και θετικές αλλαγές στη βιωσιμότητα των παραγωγών, υπόσχεται πως θα φέρει η πρωτοβουλία ‘Μάρκα του Καταναλωτή- Ποιος Είναι το Αφεντικό;‘, που μετά την πρωτοφανή επιτυχία που σημείωσε στην Γαλλία, έρχεται και στην χώρα μας. Πρώτο προϊόν που θα κυκλοφορήσει θα είναι το γάλα και το σχετικό ερωτηματολόγιο είναι έτοιμο.

 

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι καταναλωτές να αποφασίζουν για τις προδιαγραφές, την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων, έχοντας πλήρη γνώση για το που πηγαίνουν τα χρήματά τους, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες παραγωγούς.

Η πλατφόρμα συμμετοχής Μάρκα του Καταναλωτή έχει ως στόχο να μπορούμε να αγοράζουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας και τις καλές πρακτικές παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα να αποφασίζουμε το οικονομικό αντίκτυπο στην τελική τιμή πώλησης.

Στην διαδικτυακή πλατφόρμα www.imarkatoukatanaloti.gr, θα αναρτώνται ερωτηματολόγια με τις προδιαγραφές του κάθε προϊόντος. Οι καταναλωτές επιλέγουν τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν βλέποντας διαδραστικά σε πραγματικό χρόνο το πως η κάθε επιλογή τους επηρεάζει τη τελική τιμή λιανικής πώληση. Τα προϊόντα έπειτα θα παράγονται, ακολουθώντας υπεύθυνα τις προδιαγραφές που θα έχουν αποφασίσει οι καταναλωτές.

Αυτό επιτρέπει μια σημαντική εξοικονόμηση στη τελική τιμή πώλησης από την οποία επωφελείται και ο παραγωγός που θα αμείβεται καλύτερα, προσφέροντας ασύγκριτα πιο ποιοτικά προϊόντα με σημαντικό αντίκτυπο και στο περιβάλλον.


Το πρώτο ερωτηματολόγιο, αφορά το γάλα το οποίο και θα είναι το πρώτο προϊόν που θα βγει στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Συμπληρώστε το στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.imarkatoukatanaloti.gr/gr/-/%CF%86%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1

Γιατί να ψηφίσετε ;

✔Γιατί τα προϊόντα θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τις δικές σας προδιαγραφές.
✔Γιατί η ψήφος σας είναι δήλωση συμμετοχής στις επόμενες ψηφοφορίες. Θα μπορούμε έτσι να σας ενημερώνουμε κάθε φορά που ένα ερωτηματολόγιο προϊόντος θα είναι online.
✔Γιατί έμπρακτα στηρίζετε τους Έλληνες Παραγωγούς.
✔Γιατί η Μάρκα Του Καταναλωτή «Ποιος είναι το Αφεντικό;» είναι η δική σας μάρκα και θέλουμε να είναι αξιόπιστη, δίκαιη, διαφανής.

You might also like