Για Διεπαγγελματική φέτας, τη Δευτέρα 13/1/2020 στο ΥπΑΑΤ

Σύσκεψη φορέων για (ακόμα μια) προσπάθεια επίλυσης- αναδίπλωση ΣΕΒΓΑΠ

Την ανάγκη απεμπλοκής από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπόθεση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα αναγνωρίζουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα, υπό το βάρος των δηλώσεων του υπουργού ΑΑΤ  Μ. Βορίδη ότι η Οργάνωση θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο ραντεβού για μια ακόμα προσπάθεια επίλυσης του αδιεξόδου έχει δοθεί για τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκεί όπου θα πρέπει να αποφασιστεί ποιος φάκελος θα συνεχίσει και ποια σύνθεση παραγόντων του κλάδου θα αναλάβουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και, κυρίως, την εύρυθμη λειτουργία της Διεπαγγελματικής.

Σε δηλώσεις του στο site της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, της οποίας άλλωστε ηγείται, ο Παύλος Σατολιάς, πρόεδρος παράλληλα Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων  ανακεφαλαιώνει σχετικά με την πορεία της όλης υπόθεσης: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαμε αποφασίσει για την σύσταση της Διεπαγγελματικής Φέτας, όμως η απόσυρση της προηγούμενης υπουργικής απόφασης πάγωσε τις διαδικασίες. Τώρα με την ύπαρξη της νέας υπουργικής απόφασης έχει ανοίξει ο δρόμος και καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν στην ίδρυση, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα. Οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν με ενωτικό χαρακτήρα. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανένας. Η φέτα δεν ανήκει μόνο σε έναν αλλά σε όλους μας και όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή την προσπάθεια για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής».

Οι πληροφορίες θέλουν αυτή την προσπάθεια να ξεκινάει από τη διαπίστωση οτι στο επίκεντρο της Διεπαγγελματικής θα πρέπει να βρίσκονται οι παραγωγοί γάλακτος και οι μεταποιητές κι όχι συνδικαλιστικά σχήματα, μια θέση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες μέσα από τις διάφορες συσκέψεις και ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στη Θεσσαλία.

Από την πλευρά του ο ΣΕΒΓΑΠ αναμένεται να προχωρήσει σε αναδίπλωση προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία με τις κτηνοτροφικές οργανώσεις ενώ μάλλον απομακρύνεται η επιλογή να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλίας Μιχάλης Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, ο επιχειρηματίας που πριν λίγο καιρό ξεκίνησε μια αυτόνομη προσπάθεια για τη δημιουργία νέας Διεπαγγελματικής  Οργάνωσης.

You might also like