Τα καλύτερα των ΗΠΑ σε γαλακτοκομία & τυροκομία

Τα προϊόντα που διέκριναν οι αναγνώστες του Dairy Foods

Ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες τα πιο σημαντικά γαλακτοκομικά- τυροκομικά προϊόντα της αμερικανικής αγοράς για το 2019, έτσι όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού Dairy Foods.

 

Το περιοδικό και ο σχετικός ιστότοπος παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του 2019 εκατοντάδες νέα προϊόντα από κάθε είδους και μεγέθους γαλακτοκομική/ τυροκομική επιχείρηση στις ΗΠΑ. Οι συντάκτες του περιοδικού δημιούργησαν μια βραχεία λίστα με 31 γαλακτοκομικά τρόφιμα- ροφήματα και με βάση αυτή τη λίστα οι αναγνώστες του περιοδικού και του site κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα. Τα τρία καλύτερα προϊόντα, σύμφωνα με τη γνώμη του ειδικού αναγνωστικού κοινού  ήταν:

Friendly’s- Cake Singles [Dean Foods Co.]

Καλύτερο προϊόν της χρονιάς αναδείχθηκε η νέα σειρά ατομικών παγωτών του ομίλου Dean Foods Co. από το Ντάλλας, μια επιχείρηση η οποία μέσα στο 2019 αντιμετώπισε δύσκολα οικονομικά προβλήματα κι έχει ουσιαστικά πτωχεύσει- διατηρεί όμως την παρουσία της στην αμερικανική αγορά  έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να παραμείνει ζωντανή. Πρόκειται για ατομικά  κύπελλα με κέικ παγωτού που κυκλοφορούν με το εμπορικό σήμα της μάρκας Friendly’s, μια από τις πολλές που ανήκουν στο portfolio της Dean. Τα διακριθέντα παγωτάκια ονομάζονται Cake Singles και διατίθενται σε τέσσερις γεύσεις.

 

Two Good Greek yogurt [White Plains]

Η σειρά αποτελείται από δύο γιαούρτια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τα οποία όμως προβάλλουν με έντονο τρόπο το γεγονός ότι περιέχουν μόνο 2 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ προσφέρουν 80 θερμίδες και 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 150 γραμμάρια προϊόντος. Η Danone ανέπτυξε μια διαδικασία εκχύλισης του γάλακτος, την οποία έχει μάλιστα πατεντάρει,  η οποία απομακρύνει τη ζάχαρη από το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του γιαουρτιού, με αποτέλεσμα να μειώνει την περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε ποσοστό μέχρι και 85%. Η σειρά διατίθεται σε πέντε γεύσεις, ανάμεικτα μούρα, ροδάκινο, φράουλα, βατόμουρο και βανίλια. Τα γιαούρτια πωλούνται στις ΗΠΑ με προτεινόμενη λιανική τιμή 1,49 δολάρια ανά κυπελλάκι.

 

Stella Fontinella rubbed cheese wedges [Saputo Cheese USA Inc.]

Η τυροκομική εταιρεία  Saputo Cheese USA Inc., από το Lincolnshire του Ιλινόις λάνσαρε μέσα στο 2019 τέσσερα τυριά  σε σχήμα σφήνας με την επωνυμία Stella Fontinella. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερις γεύσεις:  Πέστο  Βασιλικό,  Harissa (από την ομώνυμη αραβική σάλτσα),  Bourbonista (από το γνωστό αλκοολούχο ποτό-ουίσκι των ΗΠΑ) και Μαύρο Πιπέρι. Το τυρί Fontinella της  Saputo, το οποίο είναι γνωστό για την απαλή, ομαλή και κρεμώδη γεύση του με μια απλή έντονη οξύτητα. Τα τυριά διατίθενται σε σφήνες των 170 γραμμαρίων σε επιλεγμένα καταστήματα των ΗΠΑ στην τιμή των 5,99 δολαρίων.

You might also like