Ελληνικά Γαλακτοκομεία: εξαγόρασε την Κλιάφας

Η γαλακτοκομική εταιρεία μπαίνει στο χώρο των αναψυκτικών

Η γαλακτοκομική/ τυροκομική εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία επιβεβαίωσε την εξαγορά της εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών Κλιάφα απο τα Τρίκαλα. Με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία των αδελφών Σαράντη επεκτείνει και ενδυναμώνει την παρουσία της στο χώρο των χυμών και των αναψυκτικών.

 

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘Ελληνικά Γαλακτοκομεία’, γνωστοποιεί ότι με απόφαση του  Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε και  ενέκρινε την υποβολή πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ‘Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα ΑΕ’ σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τους ισχύοντες νόμους διαδικασία. Η  πρόταση εξαγοράς έχει γίνει ήδη αποδεκτή από το σύνολο των μετόχων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ‘Ψυγεία Θεόδωρου Κλιάφα ΑΕ’ και οι δύο εταιρείες προχωρούν απρόσκοπτα στις περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς οι νέοι μέτοχοι στοχεύουν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας μετατρέποντας αυτή σε μία επιχείρηση διεθνών προδιαγραφών, σεβόμενοι παράλληλα τόσο  την παράδοση όσο και την ιστορία της εταιρείας αλλά  και της οικογένειας Κλιάφα».


Σύμφωνα με πληροφορίες (FnB Daily), η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο των χυμών με τα προϊόντα της Όλυμπος, αναμένεται να επενδύσει περίπου 10 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της εταιρείας Κλιάφα η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούσε κύκλο εργασιών περίπου 1,4 εκατ. ευρώ αλλά εμφάνιζε ζημίες. Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ελληνικά Τυροκομεία ενδέχεται να προχωρήσει και σε άλλες εξαγορές στην ευρύτερη αγορά των ποτών.

You might also like