Δύο νέα τυριά Καπνιστό αγελαδινό και κατσικίσιο από την εταιρεία Μαστέλο

Δύο νέα τυριά, το Καπνιστό αγελαδινό και κατσικίσιο κυκλοφόρησαν από την εταιρεία Μαστέλο η οποί;α εδρεύει στη Χίο.

Τα δύο νέα προϊόντα της τυροκομικής εταιρείας Μαστέλο  διατίθενται σε κεφαλάκια των 380 γραμ. περίπου συσκευασμένα σε κενό αέρα και διατηρούνται για δυόμιση μήνες.
Πρόκειται ίσως το πιο ονομαστό τυρί από την Χίο, παράγεται από πλούσιο γάλα, και καπνίζεται αποκτώντας ένα διακριτικό άρωμα. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να ψηθούν χωρίς να λιώσουν και γι’ αυτό έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή σαν σαγανάκι, ψητά, αλλά και σαν συστατικό για σαλάτες.
Υπενθυμίζουμε οτι ‘Μαστέλο’ είναι η εμπορική ονομασία του τυριού (που φτιάχτηκε πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο) και όχι ο τύπος του.


www.mastelo.gr

You might also like