Restart με συμφωνία επενδυτών για τον ΘΕΣγάλα

Με νέο master plan για την επόμενη ημέρα με αποπληρωμή των υποχρεώσεων

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Λάρισας επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της Θεσσαλικής συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΘΕΣγάλα, συμφωνία που είχε υπογραφεί το φθινόπωρο του 2019 ανάμεσα στην υπερχρεωμένη βιομηχανία και τους πιστωτές, συμφωνία που όλοι ελπίζουν ότι θα δώσει πνοή ζωής στο εγχείρημα.

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία έχει λάβει πλέον το ‘πράσινο’ φως της υλοποίησης της, η παραγωγή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ενώ σύντομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης, θα ανακοινώσει «μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου τα προϊόντα της ΘΕΣγάλα να βρουν τη θέση τους στην αγορά».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΘΕΣγάλα έχει χρέη ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ από τα οποία σχεδόν τα μισά προς τράπεζες, ενώ περίπου 5 εκατ. ευρώ είναι οι υποχρεώσεις του προς τους συνεταιριζόμενους παραγωγούς του νομού και τους συνεργαζόμενους γαλακτοπαραγωγούς από τους οποίους προμηθεύεται φρέσκο γάλα. Η περεταίρω συνεργασία με λιανεμπορικές αλυσίδες, όπως η Κρητικός με την οποία συνεργάζεται ο ΘΕΣγάλα εδώ κι ένα δίμηνο, είναι μέσα στους στόχους της διοίκησης

You might also like