COVID-19 Effect| Μπίζιος: σκληρά τυριά ζητάει η αγορά

Κανονικά η παραγωγή της- μικρές καθυστερήσεις στην εξαγωγή προϊόντων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτός ορισμένων -μικρών προς το παρόν- καθυστερήσεων συνεχίζει τη δραστηριότητά της η Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος Μπίζιος από την Ελασσόνα.

 

«Είναι αδύνατο να μην επηρεαστεί μια εταιρεία σε τέτοιες συνθήκες. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις είναι στην αγορά της επαγγελματικής τροφοδοσίας λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης. Η παραγωγή των προϊόντων  μας δεν έχει σταματήσει, έχουμε όμως προσαρμόσει την παραγωγή στις νέες ανάγκες της αγοράς» μας πληροφορεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Γιώργος Μπίζιος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του νεαρού επιχειρηματία, αυτή τη στιγμή η  αγορά  έχει ανάγκη από προϊόντα που να αποθηκεύονται εύκολα και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα ημίσκληρα και τα σκληρά τυριά, αλλά και τα τυριά για τρίψιμο έχουν αυτό το διάστημα ένα μικρό προβάδισμα. Από την άλλη η κίνηση της φέτας, το σημαντικότερο προϊόν της εταιρείας από την Ελασσόνα,  παραμένει σταθερή γιατί, όπως μας εξηγεί ο Γ. Μπίζιος,  είναι ένα προϊόν που ζητάει συνεχώς ο κόσμος. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι οι επισκέψεις στο σουπερμάρκετ έχουν ελαττωθεί, οδηγεί σε συνήθως ‘μεγαλύτερο καλάθι’ ανά επίσκεψη.

«Αξίζει να αναφέρω γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το διάστημα ότι λόγω της έντονης αύξησης στην κατανάλωση κατεψυγμένων προϊόντων, υπάρχει μια αύξηση των παραγγελιών τυριών από εταιρείες που επεξεργάζονται τρόφιμα προς κατάψυξη, εταιρείες ζύμης δηλαδή που παράγουν κατεψυγμένες πίτες με τυριά ή κατεψυγμένες πίτσες» υποστηρίζει ο Γ. Μπίζιος.

Ο Γιώργος Μπίζιος της ομώνυμης βιομηχανίας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, από την Ελασσόνα.

 

Η διανομή  της εταιρείας έχει επηρεαστεί, ειδικά για τις αγορές του εξωτερικού. Εκεί που οι παραγγελίες που εξυπηρετούσε είχαν κατά μέσο όρο παράδοση εντός 7 ημερών τώρα έχουν 10-11 ημέρες κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι προμηθευτές της Μπίζιος, έχουν ενημερώσει τη Θεσσαλική εταιρεία ότι θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις 4-7 ημερών στις παραδόσεις βασικών πρώτων υλών και αντικειμένων που χρησιμοποιεί στην παραγωγική διαδικασία, όπως δοχεία, πλαστικές συσκευασίες, ετικέτες, χαρτοκιβώτια κ.ά.


Εξαγωγές: Συνεχίζονται κανονικά προς το εξωτερικό αλλά η συνολική μεταφορική αλυσίδα λειτουργεί με κάποιες καθυστερήσεις που οφείλονται στους ελέγχους των τελωνείων και την υπολειτουργία ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών.


Ρωτάμε τον Θεσσαλό τυροκόμο κι επιχειρηματία για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτογενή παραγωγή σε σχέση πάντα με τη δική του δραστηριότητα. «Η παραλαβή γάλακτος γίνεται κανονικά καθώς όλα τα συμβόλαιά μας με τους κτηνοτρόφους-προμηθευτές μας ισχύουν κανονικά. Έχουμε λάβει από την πλευρά μας όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας ενώ όλοι οι κτηνοτρόφοι έχουν ενημερωθεί για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Έχουμε δημιουργήσει μια ‘ασπίδα’ προστασίας μέσα στο εργοστάσιο και μια ακόμα για τις συναλλαγές και τις επαφές μας εκτός εργοστασίου» μας λέει με μια αίσθηση αισιοδοξίας στα λεγόμενά του.

You might also like