Zinpro Performance Minerals: Mοναδική εταιρεία στο είδος της

Η εταιρεία Ζinpro Performance Minerals έχει επικεντρωθεί από το 1971 αποκλειστικά στη διατροφή με ιχνοστοιχεία. Η σειρά προϊόντων Zinpro Performance Minerals, αποτελούν τα πιο επιστημονικώς τεκμηριωμένα προϊόντα οργανικών ιχνοστοιχείων στη βιομηχανία ζωοτροφών,  παρέχοντας βελτιωμένες αποδόσεις και κερδοφορία στις κτηνοτροφικές μονάδες, σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η Zinpro είναι ”market leader” παγκοσμίως και διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 70 χώρες.
Κείμενο: Ευτυχία Αδαμοπούλου *

 

Ο ρόλος των ιχνοστοιχείων στη διατροφή των μηρυκαστικών

Τα ιχνοστοιχεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανάπτυξης, την αύξηση των αναπαραγωγικών αποδόσεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην ελληνική αγορά υπάρχουν διαθέσιμες δυο μορφές ιχνοστοιχείων, οι ανόργανες και οι οργανικές.

Στην πράξη, χρησιμοποιούνται, συνήθως, οι ανόργανες πηγές ιχνοστοιχείων λόγω χαμηλού κόστους, οι οποίες όμως έχουν το μειονέκτημα ότι αλληλεπιδρούν με άλλα συστατικά των ζωοτροφών κατά μήκος του γαστρεντερικού σωλήνα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τη βιοδιαθεσιμότητα (μόλις 15-20% της χορηγούμενης ποσότητας φτάνει στο έντερο) και κατ’ επέκταση την αξιοποίησή τους από το ζώο. Σε αντίθεση, τα οργανικά ιχνοστοιχεία χαρακτηρίζονται από υψηλή βιοδιαθεσιμότητα 80-85%, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα αξιοποίησης τους από το ζώο.

Οι μορφές οργανικών ιχνοστοιχείων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι εξής:

  • Σύμπλοκα ιχνοστοιχείων με το μη απαραίτητο αμνοξύγλυκίνη (E.C.O trace, Albion)
  • Σύμπλοκα ιχνοστοιχείων με ύδροξυ-αμινοξέα (Mintrex) ή πεπτίδια (Optimin, Bioplex)
  • Σύμπλοκα ιχνοστοιχείων με ένα αμινοξύ σε αναλογία 1:1 (Zinpro)

 

Η εταιρεία Zinpro κάνει τη διαφορά

Η Zinpro είναι η πρώτη εταιρεία που παρασκεύασε με μια, πατενταρισμένη μέθοδο, χηλικά σύμπλοκα ιχνοστοιχείων με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, σε αναλογία 1:1. Η σειρά Zinpro Availa Mins αποτελείται από σύμπλοκα ιχνοστοιχείων με αμινοξέα που προέρχονται από την πλήρη υδρόλυση της σόγιας, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη σταθερότητα (λόγω του σχηματισμού χηλικού δακτυλίου), είναι υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και πλήρως απορροφήσιμα κατά μήκος του γαστρεντερικού σωλήνα. Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΕΕ, τα προϊόντα της Zinpro, Availa®Minerals αποτελούν τις μοναδικές χηλικές ενώσεις απαραίτητων αμινοξέων-ιχνοστοιχείων που κυκλοφορούν στην αγορά και διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα σκευάσματα με τον Κωδικό: 3b606.

Μοναδικός τρόπος απορρόφησης

Ο διαφορετικός τρόπος απορρόφησης των Zinpro Performace Minerals, μέσω του μηχανισμού απορρόφησης των αμινοξέων και όχι μέσω του μηχανισμού απορρόφησης των ιχνοστοιχείων, ξεπερνά την ύπαρξη ανταγωνιστικών φαινομένων με άλλα ιχνοστοιχεία, αυξάνοντας, ως επακόλουθο, την βιοδιαθεσιμότητα και την αξιοποίηση τους, από το ζώο. Το γεγονός αυτό, συμβάλλει στην αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας για τον ζωικό οργανισμό και στην αύξηση των αποδόσεων και των παραγωγικών χαρακτηριστικών του.

Πληθώρα επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν τις θετικές επιδράσεις των Availa Mins

Η Zinpro επιβεβαιώνει μέσα από πληθώρα ανεξάρτητων επιστημονικών μελετών τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των καινοτόμων και πατενταρισμένων προϊόντων της στη διατροφή των παραγωγικών ζώων. Είναι η μόνη εταιρεία η οποία έχει στο ενεργητικό της τόσο μεγάλο αριθμό μελετών, 246 συνολικά, οι οποίες αποδεικνύουν τη μοναδικότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της στα διάφορα είδη ζώων.

Bioergex  Salatas Bros SA & Zinpro: Οι δυο εταιρείες κολοσσοί συνεργάζονται για την εξασφάλιση μοναδικών αποτελεσμάτων

Η Bioergex Salatas Bros SA, με 55 έτη αδιάλειπτης και ισχυρής παρουσίας στην ελληνική αγορά, στον τομέα των πρώτων και πρόσθετων υλών για τη βιομηχανία ζωοτροφών, παρέχει προϊόντα υψηλής αποδοτικότητας και τεχνολογίας, τεχνικές συμβουλές, καθώς και ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών. Η αποκλειστική αντιπροσωπία κορυφαίων παραγωγών οίκων παγκοσμίου φήμης όπως η Ζinpro Performance Minerals εξασφαλίζει στους παραγωγούς μοναδικά αποτελέσματα και αύξηση των αποδόσεων άρα και της κερδοφορίας.

*   Η Ευτυχία Αδαμοπούλου έχει λάβει Πτυχίο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής) και κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη «Μοριακή και Πληθυσμιακή Γενετική Βελτίωση Αγροτικών Ζώων».

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα τεχνολογίας τροφίμων στην Olympic Catering (Όμιλος Everest), ως Technical Sales Manager στην Τrouw Nutrition Hellas A.E ενώ από το 2012 εργάζεται  στην Βioergex-Salatas Bros SA  ως Βusiness Development Director με ευθύνη τη διεύθυνση ανάπτυξης νέων αγορών  και τη συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα διατροφής ζώων και τεχνολογίας και ασφάλειας τροφίμων. Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης.


Κεντρική φωτογραφία: Ενημέρωση κτηνοτρόφων από την Zinpro Corporation σε φάρμα των ΗΠΑ.

You might also like