Η DuPont λανσάρει νέες καλλιέργειες γιαούρτης

Οι καλλιέργειες YO-MIX® PRIME  προσφέρουν τεχνολογική καινοτομία

Η DuPont Nutrition & Biosciences ανακοίνωσε  μέσα στον Απρίλιο την παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς DuPont YO-MIX PRIME. Πρόκειται για καινοτόμες καλλιέργειες  οι οποίες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικής εταιρείας θέτουν νέο βιομηχανικό πρότυπο για τους κατασκευαστές γιαουρτιού σε όλο τον κόσμο.

 

«Η ευέλικτη νέα λύση βοηθά τους μεταποιητές να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν: προσφέρουν απόλυτη απαλότητα σε συνδυασμό με εξαιρετική υφή, διατηρούν  την ποιότητα σε όλα τα κανάλια διανομής, μειώνουν την προσθήκη ζάχαρης, εξοικονομούν κόστη και ενισχύουν την ευελιξία στη διαδικασία παραγωγής» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Οι καλλιέργειες γιαουρτιού YO-MIX® PRIME αναπτύχθηκαν για να δημιουργήσουν απόλυτη απαλότητα και εξαιρετική υφή για τους καταναλωτές και να παρέχουν ένα νέο επίπεδο απόλαυσης στο γιαούρτι. Οι καλλιέργειες μπορούν να βοηθήσουν τους κατασκευαστές γιαουρτιού να εξοικονομήσουν κόστος σύνθεσης μειώνοντας την ποσότητα του γάλακτος σε σκόνη που προστίθεται για να ενισχύσουν την υφή του γιαουρτιού, να τους επιτρέψουν να προσθέσουν λιγότερη ζάχαρη διατηρώντας παράλληλα την ίδια αίσθηση γλυκύτητας και να διατηρήσουν την ποιότητα του προϊόντος σε όλα τα κανάλια διανομής που ενδεχομένως να έχουν διαφορές στη θερμοκρασία αποθήκευσης.

 

 

Τα πλεονεκτήματα της νέας σειράς YO-MIX® PRIME περιλαμβάνουν πλήρη έλεγχο του pH γεγονός που επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στη διαδικασία – λόγω του πλήρους ελέγχου της οξύτητας πριν από την ψύξη και τη συσκευασία. Αυτή η ευελιξία στη διαδικασία παραγωγής  παρέχει δυνατότητα για υψηλότερη παραγωγής και λιγότερα απόβλητα.

«Κατανοούμε ότι οι κατασκευαστές γιαουρτιού έχουν ένα όραμα για το πώς θα παράξουν ιδανικά γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και, μερικές φορές, τα συστατικά μπορεί να τους δημιουργούν προβλήματα», δήλωσε ο Morten Boesen, διευθυντής στο τμήμα προϊόντων για γαλακτοκομικές καλλιέργειες στη DuPont Nutrition & Biosciences. «Οι ευέλικτες καλλιέργειες YO-MIX® PRIME μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες μας να δημιουργήσουν ένα γιαούρτι με ήπια γεύση, παρέχοντας μια υπέροχη υφή και αίσθηση στο στόμα – το γιαούρτι των ονείρων τους, αν θέλετε» πρόσθεσε το στέλεχος της εταιρείας.


Η νέα σειρά καλλιεργειών είναι κατάλληλη για διάφορα προϊόντα, από πόσιμα γιαούρτια μέχρι στραγγιστό γιαούρτι (αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν ‘Greek Yogurt’).

You might also like