Γραβιέρα με κάνναβη από τον Ιωάννη Μαστοράκη

Νέο προϊόν, συγκεκριμένα γραβιέρα με κάνναβη κυκλοφορεί εδώ και περίπου ένα μήνα από την τυροκομική εταιρεία του Ιωάννη Μαστοράκη από τα Χανιά Κρήτης. Το προϊόν κυκλοφορεί και στην Αθήνα σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής, κρεοπωλεία και delicatessen.

 

«Είναι νωρίς για να πούμε το πώς θα πάει, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πολύ ζήτηση» μας λέει ο Κρητικός παραγωγός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του. Το προϊόν αυτό έρχεται μετά ένα άλλο, πολύ ιδιαίτερο επίσης τυρί, που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, ένα γίδινο τυρί με τρούφα το οποίο είχε λάβει πολύ θετικές κριτικές.

Ζημιά στην εστίαση- ζημιά και στο τυρί

Ζητάμε από τον παραγωγό να μας περιγράψει τη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δύο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της εστίασης αλά και εβδομάδες πριν ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν. «Αναμένουμε τεράστιο πρόβλημα με τον τουρισμό και επειδή όλα αυτά είναι μια αλυσίδα, θα πάρει κι εμάς η μπάλα χωρίς αμφιβολία. Εδώ και δύο μήνες που είναι κλειστή η εστίαση και ο τουρισμός έχουμε υποστεί σημαντικές μειώσεις στους τζίρους μας αλλά αυτό είναι μάλλον μικρό μπροστά στη ζημιά που έχουν πάθει οι άνθρωποι στην εστίαση, στον τουρισμό, στις μεταφορές» μας εξηγεί.

Λίγες εξαγωγές & δύσκολο φθινόπωρο

Η εξαγωγική δραστηριότητα της τυροκομικής εταιρείας του Ιωάννη Μαστοράκη κατευθυνόταν κυρίως στη Γερμανία, οι ποσότητες όμως που διέθετε ήταν μικρές. «Δεν έτυχε να πάρω παραγγελία αυτό το διάστημα, ακούω όμως ότι οι εξαγωγές γίνονται χωρίς προβλήματα, ίσως μόνο στην Ιταλία υπήρχαν ορισμένα προβλήματα, όπως κάποιες καθυστερήσεις για ελέγχους στα σύνορα».

Ο παραγωγός είναι μάλλον απαισιόδοξος για το άμεσο μέλλον στο νησί του. «Το φθινόπωρο αναμένεται να έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σαν χώρα, εάν ο τουρισμός είναι μηδενικός» μας είπε κι εξηγεί: «Ο τουρισμός είναι σαν την οικοδομή, απασχολεί πάρα πολλά επαγγέλματα, αφού γύρω από τον τουρισμό δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι στην Κρήτη. Δεν ξέρω τι κατάσταση θα αντιμετωπίσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο τέλος του φθινοπώρου».

You might also like