COVID-19 | Ο Πρίγκηπας Κάρολος υπέρ μικρών τυροκομείων

Στήριξε την καμπάνια του British Cheese Weekender

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ξεκίνησε  μια εκστρατεία που καλεί το βρετανικό κοινό να υποστηρίξει τους μικρούς τυροκόμους, καθώς η πανδημία COVID-19 απειλεί το μέλλον πολλών από τα πιο διάσημα παραδοσιακά τυροκομεία της χώρας και τα χειροποίητα τυριά που παράγουν. Μεγάλος αριθμός από τυροκομεία στην Αγγλία υποφέρουν αυτό το διάστημα καθώς έχουν χάσει πάνω από το 70% του εισοδήματός τους που προερχόταν από τη μαζική εστίαση, τις παμπ και τα ξενοδοχεία.

 

Στις αρχές Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική καμπάνια British Cheese Weekender, μέσω της οποίας ενθαρρύνθηκε η online πώληση εκλεκτών τυριών απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές οι οποίοι στήριξαν την ιδέα. Η καμπάνια σημείωσε επιτυχία.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ο Κάρολος πρότεινε στο βρετανικό κοινό μια συνταγή με (βρετανικό ασφαλώς) τυρί και αυγά, συνταγή που παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες  στο British Cheese Weekender. Θυμίζουμε ότι ο Κάρολος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον κλάδο της τυροκομίας καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει επίσημος υποστηρικτής της Specialist Cheesemakers Association (SCA)

Η Catherine Mead (φωτο), πρόεδρος της Specialist Cheesemakers Association σε δηλώσεις της επεσήμανε: «Οι τελευταίες έξι εβδομάδες ήταν απίστευτα δύσκολες για τους μικρούς τυροκόμους, με πολλούς να αντιμετωπίζουν πολύ αβέβαιο μέλλον, οπότε η υποστήριξη και η ενθάρρυνση του Πρίγκιπα της Ουαλίας έχει μεγάλη σημασία για όλα τα μέλη μας. Η ευαισθητοποίηση για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση αυτών των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων. Αυτή την ανησυχία μοιράζεται το κοινό, που αγοράζει χειροποίητα τυριά απευθείας από παραγωγούς και ανεξάρτητους λιανοπωλητές με ολοένα αυξανόμενο αριθμό. Το χρειαζόμαστε αυτό, θέλουμε να καθιερωθούμε ως μέρος των τακτικών αγορών του κόσμου. Η επιτυχία του πρόσφατου British Cheese Weekender, δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται το βρετανικό έθνος για το τυρί του».


Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Dairy News για το British Cheese Weekender

Δείτε το επίσημο site της πρωτοβουλίας

You might also like