Tetra Pak λάνσαρε γραμμή επεξεργασίας για λευκό τυρί

Ερώτημα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φέτα ΠΟΠ

Η Tetra Pak ανακοίνωσε ότι λανσάρει την πρώτη πλήρη γραμμή επεξεργασίας για παραγωγή λευκών τυριών – συμπεριλαμβανομένης της φέτας. Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένη και ολοκληρωμένη λύση που στοχεύει στο να εξασφαλίσει τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και ταχύτητας στην αγορά.

 

Η πολυεθνική εταιρεία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση και την τυροκομία πάνω από 45 χρόνια και με τη συγκεκριμένη γραμμή επεξεργασίας θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους γαλακτοκόμους  και τους παραδοσιακούς τυροκόμους  να  αξιοποιήσουν τη δυνατότητα παραγωγής λευκού τυριού.


Η παγκόσμια αγορά τυριών αναμένεται να αυξηθεί από 28 σε 36,5 δισ. κιλά με εκτιμώμενη μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2,4% έως το 2030. Τα φρέσκα τυριά, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα λευκά τυριά, αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% της αύξησης αυτής.


«Θέλαμε να κάνουμε την παραγωγή τυριού όσο το δυνατόν πιο απλή και να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες στο λευκό τυρί. Χρησιμοποιώντας μια κλειστή και πλήρως αυτοματοποιημένη λύση γραμμής, χωρίς επαφή χεριών με το προϊόν, διευκολύνουμε τους πελάτες να επιτύχουν κερδοφορία, υψηλή απόδοση και να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Επιπλέον, το προϊόν που παράγεται είναι απολύτως ασφαλές και έτοιμο για κατανάλωση αμέσως μετά τη συσκευασία του», δήλωσε η Joanna Majewska, στέλεχος της Tetra Pak και υπεύθυνη για τις γραμμές τυριών.

Η πλήρης σειρά επεξεργασίας έχει σχεδιαστεί για να παράγει μια ποικιλία λευκών τυριών, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η υπερδιήθηση η οποία αυξάνει την παραγωγική ικανότητα. Σημειώνουμε ότι η τεχνική της υπερδιήθησης δεν συνάδει με την παραγωγή της ΠΟΠ φέτας.

You might also like