Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής

Η καμπάνια του FAO/UN για την προώθηση της κατανάλωσης γάλακτος

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (Food & Agriculture Organisation- FAO) θέσπισε την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) για να αναγνωριστεί η σημασία του γάλακτος και να τιμηθεί ο γαλακτοκομικός τομέας. Κάθε χρόνο από τότε, τα οφέλη του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων προωθούνται ενεργά σε όλο τον κόσμο, ενώ στην καμπάνια ο FAO έχει προσθέσει τα τελευταία χρόνια τη σημασία του γαλακτοκομικού τομέα για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν. Περίπου  ένα δισ. άνθρωποι παγκοσμίως συνδέονται κατά διάφορους τρόπους με την παραγωγή, την επεξεργασία, τη διανομή και την κατανάλωση του γάλακτος.

 

Το 2020, υπό το πρίσμα της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, οι διοργανωτές της συγκεκριμένης τιμητικής για το γάλα ημέρας  ενθαρρύνουν τους φορείς της γαλακτοκομίας σε όλο τον κόσμο  να διοργανώνουν εκστρατείες στα κοινωνικά μέσα  και στο διαδίκτυο  προκειμένου να προβάλλουν – ειδικά φέτος- τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Για το 2020 και παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως  η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος θα εορταστεί κάπως διαφορετικά. Δεν θα πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις με φυσική παρουσία πολιτών αλλά οι προσπάθειες θα κατευθυνθούν  προς τον ψηφιακό κόσμο. Έχουν ήδη ανακοινωθεί  146 διαφορετικές ψηφιακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, από καμπάνιες μέχρι και συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον του γάλακτος.

You might also like