Κτηνοτροφία για την προστασία της Αττικής υπαίθρου

Διαδικτυακή δημόσια συνεδρίαση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής

Την Τρίτη, 2/6/2020, 14:00 μέχρι τις 16:00 ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής  διοργανώνει διαδικτυακή δημόσια συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, με εστίαση στη «Μετά Κορονοϊό Εποχή για την Κτηνοτροφία της Αττικής» και θέματα: 1. Η προστασία του περιβάλλοντος της Αττικής υπαίθρου, 2. Η μετά κορονοϊό εποχή για την κτηνοτροφία της Αττικής και 3. Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1/6/2020). Η συνεδρίαση θα είναι διαθέσιμη στο Facebook, στο skywalker.gr, στο vgainoumemprosta.skywalker.gr και στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής.

 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η Μάγδα Κοντογιάννη, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής υπενθυμίζει πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι τα παιδιά τα οποία ζουν σε αγροκτήματα με ζώα που παράγουν γάλα, αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερο κίνδυνο (το ένα δέκατο) να εμφανίσουν αλλεργίες σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά που επίσης ζουν στην ύπαιθρο, αλλά όχι κοντά σε ζώα της κτηνοτροφίας. Ο κίνδυνος για αλλεργίες είναι πολύ μεγάλος για τα παιδιά των πόλεων.

Από την πλευρά του, ο  πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Κοντογιάννης αναφέρεται στη στρατηγική της Ε.Ε. για επαναφορά της φύσης στη ζωή μας με ορίζοντα το 2030, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ανακοίνωσε στις 20/5/2020.

Εκεί ανάμεσα στα πολύ σημαντικά που καθορίζουν την καθημερινότητα, τη ζωή και τις επιλογές μας εντοπίζουμε: Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο», στρατηγική για σημαντικό περιορισμό εισαγωγής χωροκατακτητικών ξένων ειδών, προώθηση του ρόλου των μη κρατικών φορέων και των γηγενών πληθυσμών, προτεραιότητα στη φύση και βιοποικιλότητα στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, αναστροφή της καταστροφής των οικοσυστημάτων και της υποβάθμισης του φυσικού μας κεφαλαίου που διευκολύνει πανδημίες ιώσεων και μειώνει το δυναμικό κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης των κατοίκων της υπαίθρου.


Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος», διαδικτυακή δημόσια συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 14:00  16:00. 

You might also like