Βραβεύτηκαν τα στραγγιστά γιαούρτια  DεLTα

Αύξηση εξαγωγών της ΔΕΛΤΑ κατά 22% το πρώτο 5μηνο του 2020

H σειρά γιαουρτιών της ΔΕΛΤΑ «αυθεντικό Ελληνικό Στραγγιστό Γιαούρτι DεLTα» έλαβε, για ακόμη μια χρονιά, τη σημαντική διάκριση Ανώτερης Γεύσης (Superior Taste Award) από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ΙΤΙ (International Taste Institute). Η συγκεκριμένη σειρά, που απευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, βραβεύθηκε για όλα τα προϊόντα της που τέθηκαν προς αξιολόγηση στον διαγωνισμό.

 

Επτά Αυθεντικά Στραγγιστά Ελληνικά γιαούρτια, με μοναδικές γεύσεις, ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αγορών του εξωτερικού, τιμήθηκαν στο σύνολό τους,μέσω των αδιάβλητων «blind taste» διαδικασιών, που έλαβαν χώρα στο Βέλγιο,με αποκορύφωμα τα 3 αστέρια στο αυθεντικό Ελληνικό Στραγγιστό Γιαούρτι DεLTα 10%.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους πλέον αναγνωρισμένους Γευσιγνώστες και Σεφ στην Ευρώπη, γεγονός που καθιστά το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης μια μοναδική παγκόσμια αναγνώριση της ποιότητας και της γεύσης των προϊόντων.


Η ΔΕΛΤΑ, με τη σειρά του Αυθεντικού Ελληνικού Στραγγιστού Γιαουρτιού DεLTα, τα παραδοσιακά ΠΟΠ τυριά,το σοκολατούχο γάλα, τα προϊόντα παιδικής διατροφής και τους φρέσκους χυμούς,διευρύνει τη διεθνή παρουσία της, τόσο στις υφιστάμενες, όσο και σε νέες αγορές.


Σύμφωνα με τον International Business Director της εταιρείας, Δημήτρη Αλεπάκη: «Οι πολλαπλές διακρίσεις από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης, αποτελούν επιβράβευση της συστηματικής εργασίας των ανθρώπων μας και της δυναμικής των προϊόντων μας, καθώς και αναγνώριση της αξίας της ελληνικής διατροφής στο εξωτερικό. Η στρατηγική εξωστρέφειας που υλοποιεί η εταιρεία μας για σειρά ετών, έχει οδηγήσει σε αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης των εξαγωγών μας.Πιο συγκεκριμένα,το πρώτο 5μηνο του 2020 και παρά τις αντίξοες παγκόσμιες συνθήκες, η ΔΕΛΤΑ πέτυχε βελτίωση της παρουσίας της σε πολλές χώρες, με αύξηση των εξαγωγών της κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (Γιαούρτι +30%, Χυμοί & RTD +17%, Γάλα και ροφήματα γάλακτος +2%, Φυτικά προϊόντα +700%), που αφορά τόσο στα προϊόντα Dεltα, όσο και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Πρόσφατα, λανσάραμε νέα προϊόντα,σε αγορές όπως του Ισραήλ, της Κροατίας και της Αλβανίας, στις οποίες η ΔΕΛΤΑ δεν είχε μέχρι πρότινος παρουσία».

Όπως δήλωσε ο Δ. Αλεπάκης, παράλληλα και εν μέσω της κρίσης, η εταιρεία κατάφερε  να εμπλουτίσει το προϊοντικό portfolio της σε υπάρχουσες αγορές (Ιταλία, Μάλτα) και να ανταποκριθεί άμεσα στις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών τη δύσκολη αυτή περίοδο,ξεπερνώντας πρακτικά ζητήματα logistics, που προέκυψαν λόγω της κατάστασης.

You might also like