ΣΕΚ: Να καταβληθεί  άμεσα και στο σύνολό της η ενίσχυση στους αιγοπροβατοτρόφους

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την ενίσχυση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο ΣΕΚ αναφέρει τα εξής: « Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την  αναγγελία  χορήγησης της ενίσχυσης των 4 ευρώ ανά θηλυκό πρόβατο ή αίγα στους αιγοπροβατοτρόφους που επλήγησαν από την  πανδημία του κορωνοϊού και παρότι το ΥπΑΑΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εγκρίνει την καταβολή της ενίσχυσης, το Υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζει και μείωση του ποσού ενίσχυσης ανά ζώο. Οι δικαιούχοι αιγοπροβατοτρόφοι βλέπουν με έκπληξη ότι σε άλλους κλάδους, και ιδιαίτερα εκτός του πρωτογενούς τομέα, οι ενισχύσεις καταβλήθηκαν ήδη και μάλιστα με ταχύτερες διαδικασίες και εύλογα αναρωτιούνται ».

Ο ΣΕΚ πολύ έγκαιρα έχει επισημάνει ότι η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας και ιδιαίτερα η αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και επιπρόσθετα, λόγω της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αιγοπροβατοτρόφοι δέχτηκαν ένα  επιπλέον χτύπημα στο εισόδημα τους. Υπό αυτό το πρίσμα ζητάει να καταβληθεί άμεσα και στο σύνολό της η ενίσχυση.

You might also like