Αγρ. Συνεταιρισμός Βόλου & ΕΒΟΛ: καλά, παρά την πανδημία

Νέα προϊόντα και διεύρυνση του δικτύου διανομής

Θετικό είναι το πρόσημο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ για το 2020, παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Το 2019 ήταν μια χρονιά που η ΕΒΟΛ παρουσίασε επιδόσεις ρεκόρ με την τοπική γαλακτοβιομηχανία,να συνεχίζει την κοινωνική της πολιτική με προσφορά εξοπλισμού στις δομές υγείας και τη βοήθεια σε οικογένειες αγροτών μέσω της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά πάρκα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε ότι στις 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση ΕΒΟΛ με καθυστέρηση δύο μηνών εξαιτίας της πανδημίας, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα ο ισολογισμός, οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 και ο προϋπολογισμός του 2020.

Ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης επισήμανε ότι «τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι άριστης ποιότητας σε λογικές τιμές και κατακτούν νέες αγορές, ενώ ο ΑΣ Βόλου συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με ιδιαίτερη φροντίδα αυτή τη χρονιά στις υγειονομικές δομές που έχουν ανάγκη λόγω κορωνοϊού». Στο πλαίσιο αυτό έγινε προσφορά εξοπλισμού και υλικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγων των αναγκών που είχαν λόγω πανδημίας.

Αναφερόμενος στα φωτοβολταϊκά πάρκα και την επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ προς το παρόν -με προοπτική να γίνουν 55 εκατ. ευρώ επένδυση- ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού είπε ότι είναι μια μεγάλη επένδυση που θα βοηθήσει 300 οικογένειες αγροτών που συμμετέχουν σε τρεις ενεργειακές κοινότητες που δημιουργήθηκαν από την ΕΒΟΛ και περιλαμβάνουν μέλη του συνεταιρισμού αλλά και εργαζόμενους.


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου πραγματοποίησε το 2019 κύκλο εργασιών ύψους 18,17 εκατ. ευρώ έναντι 17,4 εκατ. ευρώ το 2018, παρουσίασε δηλαδή αύξηση της τάξης του 4,42%.  Υψηλά ήταν τα καθαρά κέρδη τα οποία ανήλθαν σε 2,64 εκατ. ευρώ έναντι 1,38 εκατ. ευρώ το 2018 (αύξηση σχεδόν 90%- η οποία οφείλεται στο έκτακτο κέρδος που προέκυψε από την Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ του Συνεταιρισμού).


Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε ότι στο επόμενο ενάμιση μήνα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά 3-4 νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και παιδικές κρέμες. Στο μεταξύ, το δίκτυο πωλήσεων της ΕΒΟΛ επεκτείνεται συνεχώς και πλέον φθάνει σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η αύξηση του τζίρου της γαλακτοβιομηχανίας. Στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ στο Βόλο, η παραγωγή συνεχίζεται χωρίς διακοπή, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων, αγροτών και πελατών.

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση Διαχείρισης Πεπραγμένων της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, «Η εμφάνιση του ιού COVID -19, o οποίος εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια πανδημία που έπληξε όλες τις οικονομίες του κόσμου, όπως είναι φυσικό επηρέασε και τον δικό μας Συνεταιρισμό. Πάρα ταύτα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα (Σημ. δημοσιεύτηκε στα τέλη Ιουνίου), δεν έχουμε υποστεί ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών μας, ούτε έχουμε σοβαρές αρνητικές συνέπειες. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του Συνεταιρισμού εν μέσω της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να αποκλείσουμε τυχόν ζημία
του ΑΣ Βόλου στο μέλλον» .

You might also like