Eκδήλωση για τα τυροκομικά προϊόντα Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Στο πλαίσιο του έργου INTEREEG GREECE 2014-2020

Εκδήλωση για την προβολή των τυροκομικών προϊόντων – αλλά και της κουζίνας- της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε προχθές στο Αργοστόλι στον προαύλιο χώρο της ΠΕ Κεφαλονιάς, με προβολή μικρού μήκους ταινίας και γευσιγνωσία τυροκομικών και παραδοσιακών φαγητών. Παρουσιάστηκαν φαγητά της Κεφαλονιάς, όπως, τράγιο με χοντρό μακαρόνι, κρεατόσουπα και κρεατόπιτα, με την επιμέλεια και προετοιμασία του γνωστού catering Mythos+estiasis.
Ρεπορτάζ & φωτογραφίες: Σπύρος Σακαλής/ In Kefalonia

 

Στον χώρο φυσικά υπήρχε και άφθονο κέρασμα με τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα, ευγενική προσφορά των τυροκόμων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπεύθυνος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπερειφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο πρώην Αντιπερειφερειάρχης και υπεύθυνος Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τους κτηνοτρόφους και την τυροκομία στα νησιά μας που απαιτούν μεγαλύτερη στήριξη και προβολή ώστε να συνεχίσουν να υφίστανται και για πολλούς αιώνες ακόμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου INTEREEG GREECE 2014-2020, με τίτλο «Οι Κτηνοτρόφοι και οι τυροκόμοι της Κεφαλονιάς, παράδοση αιώνων».

You might also like