Διαμαρτύρεται ο ΣΕΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ

Για την πολυσυζητημένη ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων

Σε ανακοίνωση Τύπου, την οποία εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), διαμαρτύρεται προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον οργανισμό τους τελευταίους μήνες, προβλήματα τα οποία  προκάλεσαν μάλιστα την αλλαγή της διοίκησής του.

 

Όπως αναφέρει ο ΣΕΚ, «Περίμεναν 6 μήνες οι αιγοπροβατοτρόφοι για να εισπράξουν την ενίσχυση, έστω των 4 ευρώ ανά ενήλικο θηλυκό ζώο, λόγω του Covid-19,  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η  Υπουργική Απόφαση. Ωστόσο κάποιες χιλιάδες συνάδελφοι δεν είδαν να πιστώνεται στο λογαριασμό τους τα αντίστοιχα ποσά που δικαιούνται».

Μετά από τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,  «φαίνεται ότι ο αρμόδιος Οργανισμός για την καταβολή των ενισχύσεων Covid-19, ΟΠΕΚΕΠΕ ή δεν διάβασε σωστά την Υπουργική Απόφαση ή δεν ασχολήθηκε με το θέμα και απέρριψε τους συναδέλφους που δεν είχαν λάβει για διάφορους λόγους τη συνδεδεμένη ενίσχυση έτους 2019, παρότι δεν υπήρχε τέτοια προϋπόθεση στην απόφαση» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο ΣΕΚ καλεί το το ΥπΑΑΤ να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή εις βάρος των αιγιπροβατοτρόφων και να τους αποδώσει την ενίσχυση που δικαιούνται.

You might also like