Τυράκειον: Είσοδος στην Αθήνα & νέα προϊόντα

To Dairy στο νέο κατάστημα της τυροκομικής από την Κέα, στον Άγιο Δημήτριο

Το διάστημα της ανοιξιάτικης καραντίνας ο νεαρός παραγωγός Αλέξανδρος Μυκονιάτης από την Τζια σχεδίασε μια σειρά νέα τυροκομικά προϊόντα γιατί …δεν είχε κάτι άλλο να κάνει. Δύο από αυτά κυκλοφορούν τώρα και οι Αθηναίοι μπορούν να τα βρουν στο νέο κατάστημα λιανικής της εταιρείας Τυράκειον, στον Άγιο Δημήτριο, κατάστημα το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2020.Μαζί με υπέροχα γλυκά και χειροποίητο παγωτό.

 

Η τυροκομική εταιρεία του νεαρού και δραστήριου παραγωγού  Αλέξανδρου Μυκονιάτη από την Κέα, προχώρησε στο άνοιγμα καταστήματος λιανικής πώλησης των προϊόντων του στην Αθήνα. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Ερατοσθένους 71 και Παπάγου, στον Άγιο Δημήτριο.  Είναι το δεύτερο κατάστημα της Τυράκειον, με το πρώτο να βρίσκεται από το 2019 στην Ιουλίδα, στην Κέα.

Το Dairy News επικοινώνησε με τον νεαρό τυροκόμο και καταστηματάρχη και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα. «Δυσκολευτήκαμε να στήσουμε το κατάστημα διότι πέσαμε πάνω στην περίοδο της καραντίνας» μας εξηγεί και συμπληρώνει: «Ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί το κατάστημα πηγαίνει καλά, ο κόσμος το βρίσκει πολύ ενδιαφέρον. Θα διαθέτει όλη τη γκάμα των τυροκομικών προϊόντων που παράγει το Τυράκειον ανάλογα φυσικά την εποχή, τα παγωτά και τα γλυκά που φτιάχνει ο αδελφός μου και μια σειρά από τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, φτιαγμένα από συνεργάτες εδώ στο νησί».

Ο Αλέξανδρος Μυκονιάτης, μας ενημέρωσε μάλιστα οτι με το ξεκίνημα του νέου έτους κι εφόσον ομαλοποιηθεί η αγορά, η Τυράκειον θα προχωρήσει σε επενδύσεις στην κτηνοτροφική μονάδα της για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος.

Ο Γιάννης Μυκονιάτης στον πάγκο των τυροκομικών που παράγει ο αδελφός του Αλέξανδρος στο τυροκομείο της Τυράκειον στην Τζια. Από την παραγωγή στην κατανάλωση…

 

Στο κατάστημα του Αγίου Δημητρίου,  μας υποδέχεται ο Γιάννης Μυκονιάτης, επαγγελματίας ζαχαροπλάστης. Μας εξηγεί οτι παρά το γεγονός πως το κατάστημα δούλεψε ουσιαστικά λίγες μόνο ημέρες πριν το προλάβει η δεύτερη καραντίνα, ο κόσμος φαίνεται πως το στηρίζει καθώς τόσο το παγωτό όσο και τα γλυκά κινούνται ικανοποιητικά. Αναμένει κι αυτός τον εορταστική περίοδο κατά την οποία το κατάστημα θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, φτιαγμένα με γάλα και βούτυρο που παράγει η οικογένειά του.

Ζαχαροπλαστείο,παγωτατζίδικο και τυροπωλείο στον ίδιο χώρο. Πρωτότυπη ιδέα στη βάση της οποίας βρίσκονται εξαιρετικές πρώτες ύλες από την Τζια (γάλα, βούτυρο, μέλι κ.ά.) και το μεράκι των δημιουργών.

 

Εντυπωσιακό το γεγονός οτι μέσα στο κατάστημα λειτουργεί και το τυροπωλείο της Τυράκειον όπου ο πελάτης μπορεί να βρει όλη τη γκάμα των εξαίρετων προϊόντων της. Η Τυράκειον μέσα στο 2020 παρουσίασε δύο νέα προϊόντα: ένα ημίσκληρο τυρί τύπου κασέρι, σε κεφαλάκια μικρά  για ψήσιμο ή τηγάνι και το ‘Μπαλάκι’, ένα φρέσκο, κρεμώδες τυρί με μυρωδικά του τόπου μας όπως θρούμπι και δενδρολίβανο, αλλά και μπαχάρι (φωτο).

You might also like