Νέα γίδινα Προϊόντα από το Τυροκομείο Μπουρδάκη

Η Μαρία Μπουρδάκη μιλάει στο Dairy News

Με παράδοση 45 χρόνων στο χώρο της τυροκομίας, το Τυροκομείο Μπουρδάκη από τα Καμισιανά Χανίων συνεχίζει το έργο του, σχετικά αθόρυβα, και εξελίσσει τη γκάμα των προϊόντων του μέσα σε μια περίοδο που όλοι οι επαγγελματίες της Κρήτης δοκιμάζονται.

 

Η Μαρία Μπουρδάκη. Φωτο: Χανιώτικα Νέα.

Η κυρία Μπουρδάκη δεν συμμερίζεται όμως τη διαδεδομένη άποψη ότι μεγάλες ποσότητες τυριών στην Κρήτη παραμένουν ακόμα απούλητες κυρίως εξαιτίας της τουριστικής ύφεσης. « Υπάρχουν αποθέματα αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι ανησυχητικές οι ποσότητες. Θα τα πουλήσουμε…» μας λέει χαμογελώντας η Μαρία Μπουρδάκη.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown το Τυροκομείο Μπουρδάκη (Καμισιανά Χανίων) χρειάστηκε να ρίξει την παραγωγή του προσαρμοζόμενο στη μείωση της ζήτησης. Στη συνέχεια όμως η κατάσταση ισορρόπησε και σήμερα, όπως μας εξηγεί η Μαρία Μπουρδάκη, «η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη από το πρώτο lockdown. Η πρώτη καραντίνα ήταν διαφορετική, τότε υπήρξε αγοραστική κίνηση κι ο κόσμος ψώνισε πράγματα.  Στη δεύτερη καραντίνα η εικόνα είναι διαφορετική και ο κύριος λόγος είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ξοδέψει. Είναι ζήτημα καθαρά οικονομικών δυνατοτήτων».  Η Μαρία Μπουρδάκη μας εξηγεί την εικόνα στις τιμές του γάλακτος: «Αυτή τη στιγμή αγοράζουμε το πρόβειο γάλα στα 85 λεπτά. Κατσικίσιο αγοράζουμε πολύ λίγο σε μια τιμή η οποία προσδιορίζεται – όταν είναι υψηλής ποιότητας-  γύρω στα 50 λεπτά. Τα γάλατα που έχουμε εδώ είναι πολύ καλά». Το Τυροκομείο Μπουρδάκη λάνσαρε μέσα στο 2020 δύο νέα προϊόντα, διευρύνοντας την ήδη πλούσια γκάμα προϊόντων του. Κυκλοφόρησε γίδινο τυρί και γίδινη γραβιέρα. Κυκλοφόρησε επίσης μια νέα συσκευασία της φημισμένης γραβιέρας του σε φέτες, σε συσκευασία 200 γρ.


Τα προϊόντα του Τυροκομείου βρίσκονται σε περίπου 10 καταστήματα στην Αθήνα, αλλά όχι ακόμα σε μεγάλες αλυσίδες.

You might also like