Πυτιά Πήξις: Νέος παίκτης, αλλά με μακρά εμπειρία

Νέα εταιρεία φυσικής ζωικής πυτιάς του Νικόλαου Παλάσκα από την Ελασσόνα

Με έδρα την Ελασσόνα στη Λάρισα,  η επιχείρηση Πυτιά Πήξις δραστηριοποιείται στο χώρο της φυσικής ζωικής πυτιάς από ήνυστρα κατά βάση κατσικιών.  Χρόνια εμπειρίας συνοδεύουν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας στη συλλογή και τη διαλογή ποιοτικής πρώτης ύλης ελληνικής προέλευσης, η διάθεση της οποίας γινόταν ωστόσο μέχρι τελευταία σε ακατέργαστη σχεδόν μορφή.

 

Εδώ και ένα χρόνο μια επιθυμία ετών έχει πραγματοποιηθεί. Οι άνθρωποι της εταιρείας  έχουν πετύχει τον συνδυασμό της παραδοσιακής ποιότητας με τις σύγχρονες μεθόδους κατεργασίας και τυποποίησης. Με την κατάλληλη υποδομή και τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να διαθέσουμε στην αγορά όλους τους τύπους πυτιάς που έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί η σύγχρονη τυροκομική διαδικασία: αποξηραμένα στομάχια υπό ιδανικές συνθήκες ξήρανσης και αλατισμού, υγρή πυτιά ευρωπαϊκού τύπου, παραδοσιακή υγρή πυτιά, πάστα πυτιάς και προσεχώς σκόνη πυτιάς και λιπάσες.

 

Με αμείωτη πάντοτε προσοχή και ιδιαίτερο μέλημα προς τη διαφύλαξη στο ακέραιο της ποιότητας και αγνότητας του παραδοσιακού προϊόντος, χωρίς χημικές επεμβάσεις και χρωστικές.  Οι υποδομές μας φέρουν τον απαραίτητο κωδικό έγκρισης Ε.Ε.

Το προϊόν, όπως έχει καταδειχθεί από σειρά εξαντλητικών χημικών αναλύσεων, είναι απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς, με το ποσοστό της χυμοσίνης να ανέρχεται στο 93%. Αφορά οπωσδήποτε κάθε τυροκόμο που αναζητά την ιδιαιτερότητα στη γεύση σε συνδυασμό με την πηκτική δύναμη για την παραγωγή ΠΟΠ τυριών.


Υπεύθυνος επικοινωνίας:  Νικόλαος Παλάσκας, Ανάληψη Ελασσόνας ([email protected]).

You might also like