Τυρένιες μπαλίτσες από το Τυροκομείο San Lorenzo

Η τυροκομική επιχείρηση του Ιωάννη Αρμάου, “San Lorenzo – Τηνίων Γεύσεις”, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο προϊόν το οποίο απευθύνεται στην αγορά των delicatessen. Πρόκειται για τυρένιες μπαλίτσες- μπουκίτσες σε ελαιόλαδο.

 

Κάποτε οι γηραιότεροι κάτοικοι της Τήνου τα τυροκομικά προϊόντα που παρήγαγαν από δικό τους γάλα, τα έφτιαχναν και τα αποθήκευαν μέσα στο λάδι και τα συντηρούσαν εκεί, ελλείψει ψυγείων. Παιδικές εικόνες βαθιά χαραγμένες να τα παρασκευάζουν και αφού τα έφτιαχναν τα κρεμούσαν να στεγνώσουν σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά τα ωρίμαζαν 4-5 μήνες ή και παραπάνω μέσα σε κιούπια με λεπτόρρευστο ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου για την κυκλοφορία του νέου προϊόντος, “Με αυτές τις εικόνες χαραγμένες λοιπόν και με γνώμονα πάντα να αναβιώνουμε τις παραδόσεις αυτού του τόπου σας παρουσιάζουμε το καινούργιο μας προϊόν, μικρές τυρένιες απολαυστικές μπαλίτσες μέσα σε ελαιόλαδο με μπαχαρικά και βότανα. Ποιοτική, γλυκιά, πιπερίζουσα γεύση που μένει χαραγμένη στην μνήμη για πάντα”.

You might also like