Ο Ιωάννης Οικονόμου στο ΥπΑΑΤ

Γεωπόνος ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 Ο βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Οικονόμου είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση του Κώστα Σκρέκα ο οποίος αναλαμβάνει Υπουργός Περιβάλλοντος. Ο νέος υφυπουργός του ΥπΑΑΤ είναι γεωπόνος και γνωρίζει τα θέματα της πρωτογενούς παραγωγής.

 

Ο νέος υφυπουργός γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία. Είναι  γεωπόνος , δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του  από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) από 2013 έως το 2015 ενώ διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή από το 2006 έως το 2009.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2017-2019 και Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας 2016-2017. Στα φοιτητικά χρόνια του υπήρξε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την περίοδο 1995-1998 και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1998-2001.

You might also like