Νέο τυροκομείο ετοιμάζει η ΕΑΣ στη Νάξο

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάξου αναβαθμίζει το τυροκομείο του  στο οποίο παράγονται τα διάσημα τυριά του συνεταιρισμού. Ένα δεύτερο τυροκομείο ετοιμάζεται στο νησί.

 

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ αφορά στη δημιουργία καινούργιου τυροκομείου – αμερικανικού τύπου- στον ίδιο χώρο που λειτουργεί το υφιστάμενο και την αγορά νέων ψυγείων για την αποθήκευση της πατάτας. Το έργο επιβλέπει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ο καθηγητής Γιάννης Πολίτης.

 «Κάναμε σύμβαση με το Γεωπονικό δαπανώντας 50.000 ευρώ εξασφαλίζοντας έτσι ότι το Πανεπιστήμιο θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών από την αρχή μέχρι το τέλος. Νιώθουμε μια ασφάλεια στην προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καινούργιο εργοστάσιο» δήλωσε πρόσφατα o πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης.

Εξαιτίας μάλιστα της νομοθεσίας η οποία απαγορεύει την τυροκόμηση του αρσενικού Νάξου – προϊόν που απέκτησε πλέον το σήμα ΠΟΠ- στο υπάρχον τυροκομείο, ο Συνεταιρισμός είναι υποχρεωμένος να φτιάξει νέο τυροκομείο στο Φιλώτι Νάξου.

You might also like