Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας: Ούτε φέτος…

Τοπικοί άρχοντες και κράτος κατέστρεψαν μια αξιέπαινη προσπάθεια

Ο Δήμος Ελασσόνας ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα θα διεκδικήσει  τη λειτουργία «μίας κανονικής γαλακτοκομικής σχολής, αντάξιας της γαλακτοκομικής παράδοσης της περιοχής», διότι η Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας η οποία ιδρύθηκε το 2018 και λειτούργησε για δύο χρόνια -υπό μάλλον απαράδεκτες συνθήκες- δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

 

Το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021  δεν ξεκίνησε ποτέ και ο λόγος δεν είναι φυσικά ο κορωνοϊός αλλά η αδιαφορία των τοπικών αρχών και η ασυνεννοησία ανάμεσα στην περιφερειακή και την κεντρική διοίκηση για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως η δημιουργία μιας τέτοιας σχολής σε έναν τόπο που την έχει ανάγκη.

Σε πρώτη φάση, πέρυσι, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως αφαίρεσε την ειδικότητα του τυροκόμου από τα ΙΕΚ της Λάρισας (η σχολή υπαγόταν στα ΙΕΚ Λάρισας και τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στα ΕΠΑΛ Ελασσόνας χωρίς τεχνική υποστήριξη).

Ο Δήμος Ελασσόνας είχε δεσμευτεί για την παραχώρηση χώρου και είχε υποσχεθεί οτι θα εξασφάλισε τον απαραίτητο εξοπλισμό με πρόγραμμα χρηματοδότησης, τίποτα όμως από τα δύο δεν πραγματοποιήθηκε. Η υπουργός Παιδείας καταλογίζει στην προηγούμενη δημοτική αρχή (δήμαρχος Ευαγγέλου) ασυνέπεια ως προς την παραχώρηση του χώρου και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του τμήματος ΙΕΚ τυροκομίας στην Ελασσόνα, ενώ η αντιπολίτευση (κυρίως ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης) καταλογίζει ευθύνες τόσο στην προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και στην υπουργό για αδιαφορία για το μέλλον της σχολής.

You might also like