Η Nestlé δίπλα στους νέους γονείς και τα παιδιά

Υιοθετεί παγκόσμια πολιτική γονικής υποστήριξης

Η Nestlé κατανοώντας τη μοναδικότητα της κάθε οικογένειας και θέλοντας να συμβάλει στη βελτίωση της διατροφής, της υγείας και της ευεξίας, ειδικά για τους νέους γονείς και τα παιδιά τους, καθιερώνει την ‘Παγκόσμια Πολιτική Γονικής Υποστήριξης’. Με οδηγό τις αξίες της που βασίζονται στον σεβασμό, η  Nestlé  στοχεύει , μέσω της συγκεκριμένης Πολιτικής, να προάγει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τους υπαλλήλους της και τις οικογένειές τους.

 

Η Παγκόσμια Πολιτική Γονικής Υποστήριξης της Nestlé υποστηρίζει τη δημιουργία μιας κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς, υιοθετώντας μια προσέγγιση που βασίζεται στην κατάσταση του φροντιστή, ανεξαρτήτως φύλου, η οποία έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη διάφορες οικογενειακές δομές.

Κατά την εφαρμογή αυτής της Πολιτικής, οι επιχειρήσεις στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Nestlé θα συμμορφώνονται με την ισχύουσα τοπική νομοθεσία, με στόχο ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους, συμπληρώνοντας ή υπερβαίνοντας το τοπικό υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της γονικής υποστήριξης.

Με την Παγκόσμια Πολιτική Γονικής Υποστήριξης, η Nestlé θέλει να συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας της ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον, υποστηρίζοντας τους υπαλλήλους της  στον ρόλο τους ως νέοι γονείς και συνεισφέροντας  σε μια υγιή αρχή στη ζωή των παιδιών τους και στην προώθηση της ευημερίας των υπαλλήλων ως εργαζόμενοι γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, με την  καθιέρωση της Παγκόσμιας Πολιτικής Γονικής Υποστήριξης, προωθούνται:

  • Επιπλέον άδεια μετ’ αποδοχών όχι μόνο για τους πρωταρχικούς, αλλά και για τους δευτερεύοντες φροντιστές, φτάνοντας τις 18 εβδομάδες κατ’ ελάχιστον για τον πρωταρχικό και 4 εβδομάδες κατ’ ελάχιστον για τον δευτερεύοντα φροντιστή.
  • Προστασία της απασχόλησης και απαγόρευση των διακρίσεων.
  • Ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον για τον θηλασμό με ειδικά διαμορφωμένους χώρους θηλασμού στις εγκαταστάσεις μας.
  • Προστασία της υγείας στον χώρο εργασίας.
  • Ευέλικτες μορφές εργασίας (π.χ. εργασία από το σπίτι ή από οπουδήποτε αλλού).

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς ανέφερε σχετικά: «Η νέα μας πολιτική γονικής υποστήριξης αποτελεί σημαντικό μέρος των προσπαθειών μας να παρέχουμε στα παιδιά το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή, επιτρέποντας στους γονείς να περνούν περισσότερο χρόνο με το νέο τους παιδί»

You might also like