Βούτυρο με μαύρη τρούφα στη Νάξο

Νέο προϊόν από την Τυροκομία Νάξου- Εμμαν. Β. Κουφόπουλος

Νέο προϊόν λάνσαρε η εταιρία Τυροκομία Νάξου διευρύνοντας την ήδη πλούσια και βραβευμένη γκάμα των προϊόντων της. Πιο συγκεκριμένα λάνσαρε βούτυρο με κομμάτια μαύρης τρούφας.

 

Πρόκειται για βούτυρο από φρέσκο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα Νάξου με προσθήκη κομματιών ελληνικής μαύρης τρούφας από την Εύβοια χωρίς αλάτι. Διατίθεται σε αεροστεγή συσκευασία 200 γρ. και είναι ιδανικό για, ζυμαρικά,  ριζότο, αυγά σούπες αλλά και άλειμμα σε ψωμί.

Προς τον παρόν είναι διαθέσιμο στα δυο  καταστήματα Παπαβασιλείου στη Χώρα Νάξου και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 18 στο Χαλάνδρι, κατάστημα  το οποίο πραγματοποιεί διανομές σε όλη την Αττική.

 

Όπως μας ενημέρωσαν από το τυροκομείο στη Νάξο, «η ιστορία του μικρού μας τυροκομείου πάει τέσσερις γενεές πίσω, καθώς η τέχνη της τυροκόμισης αποτελεί παράδοση στην οικογένειά μας. Η δεξιοτεχνία πέρασε από γενιά σε γενιά μέχρι που το 1990 δημιουργήσαμε ένα τυροκομείο με σύγχρονο εξοπλισμό. Συνδυάζοντας την τεχνολογία και τις παραδοσιακές τεχνικές, ξεκινήσαμε την αναβίωση όλων των παραδοσιακών τυριών των Κυκλάδων, όμως παράλληλα δημιουργήσαμε και νέα είδη, έχοντας ως πηγή έμπνευσης , τον φυσικό πλούτο του νησιού, όπως είναι τα βότανα, το μέλι  και το κρασί».

Αυτή τη στιγμή η Τυροκομία Νάξου παράγει 25 είδη τυριών, από φρέσκο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από τους παραγωγούς του νησιού. Χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις τους έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και έχουν γίνει ευρέως γνωστά.

You might also like