Αξιώτικα τυριά με Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμου

Για το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης

Στα 13α Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος [Εκδόσεις Καθημερινή], το Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης έλαβε το Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων για τα αξιώτικα τυριά που παράγει για τέσσερις συνεχόμενες γενιές, στην Αγιασσό, Νάξου.

 

Η ομάδα του Γαστρονόμου, μέσα από τα φετινά βραβεία, θέλησε να δώσει μια διαφορετική χροιά, τιμώντας 15 Έλληνες παραγωγούς αλλά και επιχειρηματίες του κλάδου, ως μέλη μιας νεότερης γενιάς, που με διάθεση να χτίσουν έναν δικό τους δρόμο, πάλεψαν και ξεχώρισαν με τα προϊόντα τους μέσα στο περιβάλλον της τελευταίας δεκαετίας της οικονομικής κρίσης.

Με την σοφία και εμπειρία της προηγούμενης γενιάς, ο Γιώργης, η Κατερίνα και ο Μανώλης είναι η 4η γενιά που συνεχίζει την παραγωγή των αξιώτικων τυριών στο Tυροκομείο Μπαμπούνης, και θέτει μελλοντικούς στόχους εξέλιξης ενώ συνειδητά και με συνέπεια τιμά την κληρονομιά και την παράδοση.

Ένας τέτοιος στόχος ήταν και η πιστοποίηση Π.Ο.Π για το Αρσενικό Νάξου Μπαμπούνης τον Απρίλιο του 2020, τρεις μήνες μετά την αναγώριση της ιδιαιτερότητας του Αρσενικού Νάξου από την Ε.Ε. ως προϊόν Π.Ο.Π. Ένα ώριμο σκληρό τυρί με γαλακτερή, εύθρυπτη υφή, και πικάντικη αλλά ταυτόχρονα απαλή γεύση. Ιδιαίτερο επιτραπέζιο τυρί, με πολύπλοκα αρώματα, που απολαμβάνετε σκέτο ή ως συνοδευτικό σε σαγανάκι. Θα δώσει ξεχωριστό τόνο σε αλμυρές πίτες, ή σε πιάτα φούρνου με λαχανικά.


Κεντρική φωτογραφία: Η κ. Μπαμπούνη παρουσιάζει τα εκλεκτά τυριά του Οικογενειακού Τυροκομείου Μπαμπούνη σε παλαιότερη αθηναϊκή έκθεση τροφίμων και ποτών.

You might also like