3η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών: Η Κριτική Επιτροπή

Ποιοι δοκίμασαν και αξιολόγησαν τα δείγματα απ΄ όλη την Ελλάδα

Το Dairy News είχε την τιμή να φιλοξενήσει  μια πλειάδα επιστημόνων κι επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων, οι οποίοι συγκρότησαν την κριτική επιτροπή για την 3η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών. Το κύρος τους αναμφισβήτητο, η εμπειρία τους μακρά και η συμβολή τους στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού – όπως πάντα- πολύτιμη. Όπως είναι γνωστό η κριτική επιτροπή χωρίστηκε σε δύο συνθέσεις, μια στην Αθήνα στα γραφεία του περιοδικού Dairy News και η άλλη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη.

 

Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Είναι κάτοχος  πτυχίου και διδακτορικού τίτλου Γεωπονίας με κατεύθυνση την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Απέκτησε το μεταπτυχιακό της τίτλο από το Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την οργανοληπτική αξιολόγηση διαφόρων προϊόντων τροφίμων με έμφαση στα γαλακτοκομικά, τις επιτραπέζιες ελιές και το ελαιόλαδο καθώς και την ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς βιοενεργών συστατικών.


Δρ. Τρύφων Αδαμίδης

Είναι κάτοχος  πτυχίου Γεωπονίας (Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διδακτορικού  στη Γενετική από το Michigan State University (Η.Π.Α). Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (ΗΠΑ) και στο ΑΠΘ. Από το 1999 είναι υπεύθυνος του προπτυχιακού Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Κολεγίου Perrotis της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και διδάσκει τόσο στα προπτυχιακά όσο και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής ελληνικών προϊόντων που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή με έμφαση στα φυτοχημικά.


Νικόλαος Γκιζγκής

Κατέχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται στα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων, τη νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις διαδικασίες έγκρισης για νέες εγκαταστάσεις. Εργάζεται ως σύμβουλος Διασφάλισης Ποιότητας με εταιρείες στον τομέα των τροφίμων (τυροκομεία, γαλακτοκομεία,  κ.ά.). Από το 2012 είναι εισηγητής στο Kολέγιο Perrotis και τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την έγκριση νέων προϊόντων, τη διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων στη βιομηχανία τροφίμων και τη διατροφική ανάλυση των τροφίμων.


Παναγιώτης Γκουγκουλίδης

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Μετρώντας 20 χρόνια στην εστίαση και τον τουρισμό, και έχοντας ταξιδέψει σε διάφορες χώρες γνωρίζοντας την κουλτούρα αλλά και την κουζίνα τους, υπηρετεί με αγάπη και μεράκι τους φιλοξενούμενους του ως Food & Beverage Manager  στο ξενοδοχείο Amaronda Resort and Spa Eretria του ομίλου Manessis Travel. Από το 2014 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού σε Κολλέγια, ΙΕΚ και ΚΕΚ. Αρθρογραφεί σε κλαδικά περιοδικά για θέματα γαστρονομίας, αλκοόλ, κοστολόγησης κ.ά.


Νίκος Δαούτης

Είναι executive chef στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και chef- manager στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της Λέσχης Acropolis – Chef’s Club of Attica. Υπήρξε κριτής στα Taste Olymp Awards – Food and Drinks Competitions 2018 ενώ έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε γαστρονομικές αποστολές στο εξωτερικό.


Ιωάννης Γ. Κακός  

Τεχνολόγος Τροφίμων και Ποτών, Msc CEO Founder της J.K. Food Safety Art / Audits – Training. Επικεφαλής επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων από το 2006. Διαθέτει υπερδεκαετή επαγγελματική εμπειρία στην βιομηχανία τροφίμων σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Κίνα και Βόρεια Μακεδονία, καθώς και υπερδεκαετή εκπαιδευτική και Διδακτική εμπειρία σε ενδοεπιχειρησιακά και αυτοδιοργανώμενα προγράμματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων καθώς και του ευρύτερου κλάδου τροφίμων.


Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου 

Είναι Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, Associate Director του γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων (SPMO) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Έλαβε το διδακτορικό της PhD in Animal Nutrition και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc in Dairy Animal Science από το Πανεπιστήμιο του Reading (Μεγάλη Βρετανία) και διδάσκει στο Κολλέγιο Perrotis. Συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα ενώ στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διατροφή των αγροτικών ζώων και οι επιπτώσεις της στην ποιότητα των ζωικών προϊόντων και την ανθρώπινη υγεία.


Κωνσταντίνος Μουζάκης

Είναι πρόεδρος στην Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις και Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας- CEUCO. Έχει βραβευτεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό, με κορυφαία διάκρισή του ως ως Chef European 2015 στο Perpignan της Γαλλίας. Είναι μέλος στην ομάδα Εργασίας του Γαστρονομικού Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού κι έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες προωθώντας την  Ελληνική Γαστρονομία. Αρθρογραφεί,  εισηγείται σε συνέδρια κι έχει τιμηθεί σε Κίνα, Ισπανία και Πορτογαλία. Είναι panel leader στους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας Taste Olymp Awards. Είναι καταγεγραμμένος στο Μητρώο του ΕΦΕΤ και καθηγητής σε  Δ.Ι.Ε.Κ. Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής. Συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής κι  εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής.


Βασιλική Ξένου

Είναι τεχνολόγος τροφίμων. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Διασφάλισης σε εταιρεία που εμπορεύεται παραδοσιακά προϊόντα. Δραστηριοποιείται, επιπλέον, στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην εγκατάσταση και εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης, καθώς και στην εκπαίδευση προσωπικού.


Ευστράτιος Σουγλής

Είναι κτηνίατρος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc) στην κτηνοτροφία και την παθολογία των μηρυκαστικών (Α.Π.Θ.). Διαχειρίζεται το εκπαιδευτικό κοπάδι γαλακτοκομικών προϊόντων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και το εργοστάσιο επεξεργασίας γαλακτοκομικών  προϊόντων και γάλακτος, είναι υπεύθυνος για την υγεία και την ευημερία όλων των ζωικών μονάδων της Σχολής και διδάσκει στο Κολέγιο Perrotis.


Ελευθερία Τσιτσανοπούλου 

Είναι Τεχνολόγος Τροφίμων και κάτοχος τίτλου MBA. Εργάζεται ως LRQA Lead Auditor καθώς και ως καθηγήτρια στο Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Κατέχει μακροχρόνια εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων , στη συμβουλευτική επιχειρήσεων  και στις επιθεωρήσεις   συστημάτων  διαχείρισης της ασφάλειας  και ποιότητας των τροφίμων και των υλικών συσκευασίας.


Ιωάννης Φραγκογιαννάκης

Είναι Food & Beverage Manager και Σύμβουλος Επιστιτιστικών Επιχειρήσεων. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Food & Beverage Managment σε Ρόδο και Αθήνα αντίστοιχα. Η επαγγελματική του πορεία στην εστίαση ξεκίνησε το 2006 σε ηλικία 15 ετών, ενώ από το 2014 μπήκε στις ξενοδοχειακές μονάδες από όπου και εργάστηκε σε διάφορα πόστα. Από το 2018 ανήκει στην ομάδα του Domotel Kastri Contemporary Hotel όπου εργάζεται ως Sevice Manager ενώ το ίδιο έτος νωρίτερα είχε ξεκινήσει την εργασία του και στην F&B Solutions σαν Food &  Beverage Specialist.

 

You might also like