ΕΛΓΟ- Δήμητρα & ΣΕΒΓΑΠ σε κοινή καμπάνια για το γάλα

Δημιουργείται στα Ιωάννινα κέντρο έρευνας και καινοτομίας για το γάλα

Ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα   συστήνει στα Ιωάννινα κέντρο έρευνας και καινοτομίας που θα είναι αφιερωμένο στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Το κέντρο αυτό θα αξιοποιήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές που διαθέτει στην Ήπειρο για να συντονίσει και υλοποιήσει στοχευμένες δράσεις τοπικής ή εθνικής εμβέλειας με στόχο την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού.

Επίσης, μετά από αίτημα του ΣΕΒΓΑΠ, θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το περιεχόμενο του γάλακτος που όλοι γνωρίζουμε  -αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο- σε σύγκριση με τα φυτικά ροφήματα – υποκατάστατά του. Το διάστημα αυτό ο Οργανισμό συγκεντρώνει και επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσει το σχετικό υλικό. Η καμπάνια θα απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών οι οποίοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι ανάλογες καμπάνιες έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται σήμερα στην Ευρώπη καθώς η γαλακτοβιομηχανία είναι αρκετά θορυβημένη από τις επιθέσεις, συχνά χωρίς επιστημονικό έρεισμα, που δέχονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η ίδια η κατανάλωση φρέσκου γάλακτος από ομάδες ακτιβιστών ή ακόμα και από επιχειρηματικά συμφέροντα από το χώρο των φυτικών υποκατάστατων.

You might also like