ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Μελάς

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο τιμόνι του Οργανισμού

Ένας γνώριμος του αγροτικού χώρου είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αντιπρόεδρος μέχρι πρότινος στον σημαντικό αυτό φορέα του δημοσίου ο οποίος όμως δεν έχει καταφέρει να βρει τον βηματισμό του.

 

Ο Δημήτρης Μελάς (ο οποίος έχει χρηματίσει και υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2015 )  είναι κτηνίατρος (απόφοιτος του ΑΠΘ),  διετέλεσε Τεχνικός Υπεύθυνος εργαστηρίου στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων, Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό «Δήμητρα», Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος  του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).  Από το  2009 έως το  2012, αποσπάσθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα. Το 2012 τοποθετήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Επίσης, νέος  αντιπρόεδρος του Οργανισμού ορίζεται ο Ζήνων Βαλμάς του Δημητρίου, με σπουδές Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Coventry.

You might also like