Νέες καταγγελίες για νοθευμένη φέτα στο εξωτερικό

Τυρί με αγελαδινό γάλα ως φέτα από ελληνική εταιρεία στη Γερμανία

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς «Μακεδνός» με ανακοίνωσή του ενημερώνει οτι έχουν περιέλθει σε γνώση του καταγγελίες για εμπορία νοθευμένης φέτας στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στη Γερμανία, με ευθύνη ελληνικής εταιρείας.

 

Ο Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται το περιστατικό αλλά δεν κατονομάζεται η εταιρεία.

Σύμφωνα λοιπόν με την επιστολή του Συλλόγου  στις 9 Μαρτίου κατατέθηκε καταγγελία από γνωστή εταιρία εμπορίας τροφίμων στην Γερμανία για νοθευμένη φέτα με ποσοστό 50% έως και 80% με αγελαδινό γάλα. Η καταγγελία έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς από τις 9-3-2021 με επισυναπτόμενα αποτελέσματα εργαστηρίων από την Γερμανία,  ενώ η  εταιρία που νόθευσε τη φέτα φαίνεται να είναι ιδιοκτησία μέλους του διοικητικού συμβουλίου Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο  « το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι καταστροφικό για τον κλάδο μας δίνοντας πάτημα σε χώρες όπως Δανία και Γερμανία να ζητάνε άδεια παραγωγής φέτας, όπως καταστροφικό είναι επίσης μέλη που υποτίθεται προστατεύουν τα προϊόντα ΠΟΠ και διαμορφώνουν τα πλαίσια λειτουργίας και προστασίας των προϊόντων αυτών να εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές καιροσκοπίας».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς ζητάει την άμεση αποπομπή του μέλους από το ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και την άμεση επιβολή κυρώσεων με αφαίρεση του κωδικού προϊόντων ΠΟΠ από την εν λόγο επιχείρηση, καθώς επίσης και την επιβολή προστίμου ανάλογου του μεγέθους της ζημιάς που έχει προκαλέσει στην αγορά.

You might also like