Αραχωβίτης- Τελιγιορίδου: Ερώτηση για τη νοθευμένη φέτα

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μιμητισμό, παραβίαση νομοθεσίας, νοθεία και απάτη

Με σημερινή κοινή ερώτησή τους, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης (κεντρική φωτογραφία) και η Αν. Τομεάρχης Ολυμπία Τελιγιορίδου, ζητούν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άμεση και δυναμική αντίδραση σε όλα τα πεδία ευθύνης του για την παραδειγματική αντιμετώπιση του απαράδεκτου μιμητισμού, παραβίασης νομοθεσίας, νοθείας και απάτης που αποκαλύφθηκε.

 

Οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται στο θλιβερό γεγονός που καταγγέλθηκε από τη Γερμανία. Πολύ πρόσφατα εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν απροσδιόριστες ποσότητες λευκού τυριού, που φέρεται να έχουν παραχθεί στη χώρα μας και είχαν διοχετευτεί στο λιανεμπόριο και πωλούνταν ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Γερμανίας σαν Φέτα ΠΟΠ.

Σύμφωνα με τους ερωτώντες

  • Η πρακτική αυτή με κίνητρο την πρόσκαιρη κερδοσκοπία ελληνικής μάλιστα γαλακτοβιομηχανίας εκθέτει την χώρα μας στο εξωτερικό και προκαλεί την δυσφήμηση της του εθνικού μας προϊόντος.
  • Η πρακτική αυτή προκαλεί σοβαρό χτύπημα για τις χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων, αγροτών, συνεταιρισμών και μεταποιητών που παραδοσιακά παράγουν τη ΠΟΠ Φέτα με ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
  • Η πρακτική αυτή δυναμιτίζει τις προσπάθειες της πολιτείας, των φορέων, της πρόσφατα συσταθείσας Διεπαγγελματικής Φέτας, για την θωράκιση και προστασία της φήμης της εγχώριας παραγωγής ΠΟΠ Φέτας.

« Ελπίζουμε ότι θα δώσει το κατάλληλο σήμα ώστε να ενεργοποιηθούν όλα ανεξαίρετα τα θεσμικά εργαλεία που έχει στη φαρέτρα του και νέα πρόταση, ενώ περιμένουμε την απάντηση για τα αποτελέσματα. Αν το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της πρωτοφανούς ‘χαλάρωσης’ που βλέπουμε να επικρατεί σε όλα τα πεδία πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ, ο ‘αέρας’ αυτός πρέπει να ‘κοπεί’ εδώ και τώρα» αναφέρουν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

You might also like