Στις Βρυξέλλες, στη μάχη της ΚΑΠ ο Σπήλιος Λιβανός

Η προστασία των ελληνικών προϊόντων στο επίκεντρο - Συναντήσεις του ΥΠΑΑΤ με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ Γιάννους Βοϊτσεχόφτσκι και τον Ιταλό ομόλογό του Στέφανο Πατουανέλλι

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Γιάννους Βοϊτσεχόφτσκι είχε χθες στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

 

Συζητήθηκαν οι  προοπτικές της ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροδιατροφής και της ποιοτικής αναβάθμισης των προϊόντων μας. Ο ΥπΑΑΤ κ. Λιβανός  προσκάλεσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας  Βοϊτσεχόφτσκι (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) να έρθει στην Ελλάδα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες για να συζητήσει τη νέα ΚΑΠ από κοντά  με τους Έλληνες αγρότες και παραγωγούς.

Σε συνάντηση που είχε στη συνέχεια  με τον Ιταλό ομόλογό του Στέφανο Πατουανέλλι έγινε αναφορά στις διμερείς εμπορικές σχέσεις στον τομέα των αγροδιατροφικών  προϊόντων οι οποίες κατά κοινή διαπίστωση είναι εξαιρετικές. Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη στρατηγικής συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη προστασία και προώθηση των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης.

Τέλος, συζητήθηκε και το κρίσιμο ζήτημα της εν εξελίξει κανονιστικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων, στο πλαίσιο της οποίας Ελλάδα και Ιταλία έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το σχήμα Nutri-score.

Τον υπουργό συνοδεύει ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

You might also like