ΕΒΟΛ: Στα 2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του 2020

Δύο νέοι κωδικοί - στραγγιστό γιαούρτι- στην αγορά

Διατήρησε την κερδοφορία της η θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ κατά το 2020, ενώ πρόσφατα λάνσαρε δύο νέα στραγγιστά γιαούρτια, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της. Παράλληλα, συνεχίζει κανονικά τις εππενδύσεις της που θα την κάνουν ακόμα πιο παραγωγική κι ανταγωνιστική.

 

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2020, έκανε τις κατωτέρω ανακοινώσεις:

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα χρήσεως 2020 για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Η χρονιά, παρά το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, η χρήση έκλεισε με θετικό πρόσημο. Τα κέρδη κυμάνθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, ήτοι περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Νέα επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΒΟΛ, η οποία θα ενταχθεί σε πρόγραμμα επιδότησης της τάξεως του 50%. Τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν με ίδια κεφάλαια χωρίς δανεισμό. Η επένδυση αφορά την κατασκευή δεύτερης γραμμής γιαουρτιού μεγάλης παραγωγικότητας, νέα αυτόματη γραμμή τυροκόμησης καθώς και δύο νέες σύγχρονες μηχανές εμφιάλωσης.


Για τα προσεχή δύο χρόνια προγραμματίζεται από την ΕΒΟΛ η αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων διανομής των προϊόντων της.


Η ΕΒΟΛ βρίσκεται ήδη σε προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις και ελπίζει σύντομα να υπάρξει συμφωνία με μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, την  οποία θα προμηθεύει με σημαντικές ποσότητες γιαουρτιού. Αμέσως μετά το lockdown υπολογίζεται να υπάρξουν προσωπικές επισκέψεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου-ΕΒΟΛ θα διανείμει μέρισμα ύψους 1.000 ευρώ (καθαρά) στα μέλη του ΑΣ Βόλου, μια μικρή οικονομική βοήθεια για τη δύσκολο περίοδο που διανύουμε.

You might also like