Δασικοί χάρτες: παράταση του αδιεξόδου

Δήλωση Προέδρου ΣΕΚ Πεβερέτου Παναγιώτη

Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η δυνατότητα αγροτών και κτηνοτρόφων για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών καθώς σε διάφορες περιοχές της χώρας  η υπόθεση αυτή έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Οι κτηνοτρόφοι του ΣΕΚ εκφράζουν τη δυσφορία τους για την μη επίλυση του ζητήματος και την παράταση της αβεβαιότητας μέσα στην οποία πορεύονται συνάδελφοί τους πανελλαδικά.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΛ Παναγιώτης Πεβερέτος με δήλωση του αναφέρει οτι αρχικά ενημερώθηκε οτι αύριο Παρασκευή 9/4/2021 επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΥπΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ώστε να εξετάσουν λύσεις στο θέμα των δασικών χαρτών. Αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στους κινητοποιημένους κτηνοτρόφους και αγρότες της Κρήτης και άλλων περιοχών και αντιμετωπίστηκε θετικά κατ’ αρχήν.

«Είδαμε ωστόσο ξαφνικά σήμερα  την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων από τους αγρότες  και κτηνοτρόφους επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών. Αυτό κατά τη γνώμη μας προκαταλαμβάνει τις όποιες ενέργειες από την πλευρά του ΥπΑΑΤ αποσκοπούσαν στην εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα  που προέκυψαν σε κτηνοτρόφους και αγρότες, ιδιαίτερα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τους βοσκότοπους πριν ακόμη γίνουν τα σχέδια βόσκησης,  από την ανάρτηση των δασικών χαρτών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Π. Πεβερέτος.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΕΚ  οι κινητοποιημένοι κτηνοτρόφοι και αγρότες  σε Κρήτη, Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της χώρας εμμένουν στη θέση τους, ότι  τα θέματα αυτά δεν μπορεί να θεραπευτούν με ενστάσεις και προσφυγές όσων έχουν αντιρρήσεις. «Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να αποσύρει τους συγκεκριμένους χάρτες, να γίνει διάλογος με τους φορείς των κτηνοτρόφων, των αγροτών και άλλων σχετικών φορέων και αφού καταλήξουμε σε συμφωνία να αναρτηθούν εκ νέου οι δασικοί χάρτες» καταλήγει η δήλωση του Π. Πεβερέτου.

You might also like